De tvingar henne att sälja pitbullen som räddat henne från misshandeln. Det staden gör då är så himla fint.

Jamie bor i staden Hazel Park i Michigan, USA. I mars blev hon överfallen av sin dåvarande pojkvän som kastade henne rakt in i väggen och började misshandla henne. Han hade inte räknat med en otrolig hund. Jamies Pitbull Ice grep nämligen in för att skydda sin matte och bet tag i pojkvännens ben och vägrade släppa. Vilket gjorde att pojkvännen slutade misshandeln och lämnade hemmet.

Pojkvännen erkände kvinnomisshandeln.
Men firades Pitbullen Ice som hjälte? Nej, staden Hazel Park hade nämligen förbjudit hundrasen Pitbull. Så när pojkvännen berättade att han blivit attackerad av en Pitbull ställdes Jamie inför ett ultimatum: Flytta från staden eller gör dig av med din hund.

pitbullenbild

Men som tur är finns det fantastiska människor i Hazel Park. För när befolkningen fick veta vad som hänt slöt alla upp bakom Jamie.
Traumatiserad av händelsen skulle ho bli tvungen att göra sig av med hunden som kanske hade räddat hennes liv? Så fick det inte gå till.

Så när protesterna blev stora nog lyckades befolkningen förändra lagen och Pitbull blev legaliserat igen.

Det handlar i grunden inte om vilken hundras det är. Med fel uppfostran kan många hundraser bli farliga, men med rätt uppfostran behöver en Pitbull inte alls vara farlig. Utom för den som misshandlar förstås.

Dela gärna det här på knappen nedan om du vill hylla Pitbullen Ice.

Gilla för fler artiklar.