De tycker hon är galen som räddar livet på den vilda vargen. Detta ögonblick är beviset på att de hade fel.

Vargen var 8 månader gammal när hon hittades; Utsvulten och nära döden. När Sarah och hennes kollegor hittade henne var det tydligt att hon levt i fångenskap för att sedan åter släppas ut i det vilda – utan att vara kapabel att överleva. Det krävdes snabba insatser för att rädda livet på vargen. För Sarah fanns det bara en väg att gå.

Djurskötaren Sarah, som tidigare jobbat med vargar, tog Lakomi – som vargen döptes till – till det skyddade reservatet där hon jobbar. Till en början krävdes både operationer och medicinering för att Lakomi skulle kunna överleva. Vargen var till en början extremt skydd och ville inte ha någon närhet över huvud taget. Enligt de flesta var vargen ett hopplöst fall och ingen tyckte att Sarah skulle närma sig Lakomi. Men hon lyssnade inte på dem, och lyssnade i stället på sitt hjärta.

Sakta men säkert, när Lakomi märkte att människorna bara ville henne väl så började hon känna kärleken. Och framför allt från Sarah.

Efter ytterligare ett par månader är Lakomi helt frisk och hon och Sarah är bästa vänner. ”Jag är evigt tacksam att jag fått lära känna Lakomi”, skriver Sarah på Youtube där hon laddat upp videon nedanför. Kolla in deras underbara relation här nedanför.

Dela gärna om du också tycker att alla djur förtjänar en andra chans.