Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

De vägrar bryta showen fast lejonets svans gått av. Då säger barnen ifrån.

Inga vilda djur ska hållas i fångenskap för människors nöjens skull. Jag vet inte hur många gånger jag sagt det. Tyvärr fortsätter cirkusar, zoo och företag inom turistnäringen att fånga in vilda djur och hålla dem i trånga burar för nöjes skull. Många gånger lider djuren något fruktansvärt. Nu har det hänt ännu en gång – och den här gången var det en grupp barn som sa ifrån.

Det var i måndags som Oregon Zoo stängde in fyra lejon i en bur för att visa upp dem för en grupp barn. De hade lockat in dem i buren genom att gömma köttbullar på olika ställen där inne.

Lejonhanen Zawadi gick in sist och stannade upp precis framför den lilla ingången till buren. Då stängdes luckan bakom honom och klämde hans svans. Han morrade till av smärta och hoppade framåt för att komma loss, men svansen satt fast så hårt så att den gick av.

Barnen reagerade direkt och ropade att han skadat sin svans. Men kvinnan som höll i showen ignorerade detta och fortsatte att berätta om lejonen.

Efter några sekunder skrek barnen att lejonet blödde. Äntligen insåg hon allvaret och showen avbröts. Hon sa att någon skulle kolla till Zawadis svans så fort som möjligt.

”Lejon bråkar mycket i det vilda, så han är förmodligen van vid det här”, sa kvinnan ursäktande till barnen.

Oregon Zoo gick senare ut med ett meddelande om händelsen:

”Han förlorade toppen av sin svans precis ovanför tofsen”, sa veterinären Tom Storms och fortsätter: ”För ett 200 kilos lejon är det en ganska liten skada, men vi behandlar den allvarligt. Efter en kort behandling återhämtar han sig nu väl. Vi förväntar oss att han ska läka utan några komplikationer.”

Här nedan kan du se hela händelsen på film.

Jag blir så ledsen när jag ser det här! Lejon ska inte stängas in i trånga burar, de ska leva i det vilda! Jag hoppas att om barnen lärde sig något av det här besöket, så var det just detta.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 

Läs mer om...