De var övergivna och vägrade släppa taget om varandra – nu adopteras de till gemensamt hem

Apollo och Adonis är bästa vänner. När de dumpades på ett hundhem i Texas förra månaden hade de bara varandra. De var så rädda att de kröp ihop i ett hörn och höll om varandra. När allt annat kändes nytt och läskigt gav de varandra trygghet.

Men djurhemmet de hamnat på var det värsta tänkbara. De avlivade hundar som inte fick något nytt hem.

Det såg mörkt ut för de båda vännerna – men som tur var såg Cindy Droogmans från orgaisationen A-Team Elite Rescue Dogs dem innan det var för sent. Hon fastande genast för de båda hundarna och bestämde sig för att rädda dem.

Cindy såg till att både Apollo och Adonis flyttades till Huntington i New York. Där undersöktes de av en veterinär och behandlades för hjärtmaskinfektion. Förmodligen var det på grund av sjukdomen som de dumpats av ägaren från början.

Facebook/A-Team ELITE Rescue Dogs

När hundarna var friska började hon söka efter ett nytt hem till dem. Det sista hon ville var att sära på vännerna, det skulle ta bort den enda trygghet de hade kvar. Men att hitta ett hem som kan ta sig an två hundar på en gång är svårt.

– Ett så sammansvetsat par är svårt att omplacera, men titta på dem. Hur kan man någonsin dela på dem?, säger Cindy till The Dodo.

Facebook/A-Team ELITE Rescue Dogs

Bilder på Apollo och Adonis delades flitigt på Facebook i jakt på ett nytt hem. Till slut var det en kvinna vid namn Jennifer som såg dem – och hon skickade in en adoptionsansökan direkt.

Hon och hennes man Donald hade redan två hundar sedan innan, även de adopterade från hundhem. Men hon bor i ett stort hus med en enorm trädgård, så plats fanns det gott om. Apollo och Adonis skulle passa perfekt i deras familj. Det tyckte även Cindy på Team Elite Rescue Dogs.

Det tog bara en dag, sedan fick Jennifer beskedet att hon skulle få adoptera.

Facebook/A-Team ELITE Rescue Dogs

Men då hände något obehagligt. Hundarna hade precis kommit fram till sitt nya hem och lastades ur bilen när Adonis plötsligt blev rädd och sprang iväg. Efter alla nya miljöombyten, människor och veterinärbesök klarade han inte stressen längre. Han rymde.

Kvar stod bästa vännen Apollo och deras nya ägare, panikslagna. En lång sökinsats inleddes.

Facebook/A-Team ELITE Rescue Dogs

Timmarna gick och Jennifer och Cindy blev allt mer oroliga. Skulle de inte ens få ta in Adonis i sitt nya hem där han äntligen skulle få vara trygg? Hur skulle bästa vännen Apollo klara ett liv utan honom?

24 långa timmar senare hittades Adonis oskadd. 

– Sökteamet gjorde ett fantastiskt jobb. Jag grät och skakade när han hittades och var tillbaka med sin bror igen, berättade Cindy.

Facebook/A-Team ELITE Rescue Dogs

Sakna men säkert förstod Adonis att han faktiskt var trygg i det nya hemmet. Han och Apollo kände sig äntligen älskade.

– De mår jättebra och börjar bli vana vid sitt nya hus. De är underbara hundar och ett perfekt tillskott i vår familj, berättar Jennifer.

Vilket underbart slut på denna historia! Vilken tur att Adonis hittades och att de båda fick ett nytt hem till slut.

Stort lycka till i er nya familj!

Djurbibeln står på djurens sida.