Delfinen fastnar i vassa fisknätet – simmar mot stranden och tjuter efter hjälp

En helt vanlig dag på den spanska kusten.

Folk njuter av solskenet och svalkar sig i det ljumna havet.

Men när de gick till stranden var det nog inte någon som trodde att de skulle rädda ett liv en stund senare.

En av livräddarna var Inés Oliva Pérez. Hon befann sig på El Buzo-stranden i den lilla staden El Puerto de Santa María när en grupp människor fick syn på en yngre delfin. Den hade antingen simmat in eller drivits in av vågorna till stranden där alla soldykare befann sig.

Folket närmade sig försiktigt – de ville så klart varken utsätta delfinen eller sig själva för fara. Men när de insåg att den var i behov av hjälp störtade flera djurhjältar fram direkt och startade räddningsaktionen.

Delfinen hade trasslat in sig med munnen i ett fiskenät – och hon kunde omöjligt lösa den kampen själv.

Foto: Facebook

Ines skrev på Facebook att ”det verkade som om hon kom till oss och frågade efter hjälp”. Som tur var fick hon se hur några personer gjorde allt rätt för att rädda delfinen. Titta bara på videoklippet här nedanför, där man får se hur de plockar bort fiskenätet från nosen.

Sen fick de se delfinen simma iväg – i frihet och utan fiskenät. Förhoppningsvis slipper hon uppleva något liknande i framtiden!

– Det var så himla känslosamt! Jag får fortfarande rysningar över hela kroppen när jag tänker på det, säger Ines till El País.

Foto: Facebook

Tack och lov för alla er djurhjältar som finns därute! Jag får alltid hopp om framtiden när jag ser människor vara så goda mot våra djur på planeten. 

Nu delar vi det här vidare som en hyllning till världens djurhjältar! Ni är guld värda.