Den 3-åriga flickan hjälper till när en fårtacka föder ett lamm på gården.

Lilly Nicholas är inte som vilken treåring som helst. Hon har inte intressen som vilken treåring som helst, och gör kanske inte alltid det om dagarna som treåringar mest gör. I stället är hon en extra hand på den bondgård där hon har växt upp. Och hon är helt orädd för djuren på gården och för att ta tag i sysslor som en del vuxna människor inte ens skulle drömma om. I den här videon hjälper hon till när en tacka föder ett lamm. Varning för att bilderna kan upplevas som starka.

Lilly Nicholas bor på en bondgård i Raglan i Wales. Där finns alla möjliga djur. Får, getter, grisar och kossor. Och Lilly verkar redan vara expert på att ta hand om djuren.

Nyligen var ett av fåren på gården dräktig – och skulle föda ett litet lamm när som helst. Men i stället för att be Lilly stanna inne och leka med annat ville mamma Rachel Nicholas att Lilly skulle vara med under födseln.

I denna video ber Rachel sin dotter att stoppa in handen i tackan och känna efter vad hon känner. Och det gör Lilly – utan att tveka. ”Känner du någonting?” frågar mamman varpå dottern svarar ”jag känner huvudet”. Sedan lotsar Rachel sin lilla dotter och berättar precis hur hon ska göra. Snart får vi se ett par ben och ett litet lammhuvud. ”Det är en flicka”, säger Lilly.

Lammet är friskt och allt gick bra.

I en video på Facebook, som nu har delats över 26 000 gånger, skriver Rachel Nicholas att detta var det andra lammet för säsongen som Lilly hjälpte till med. ”Hon är uppeggad och nöjd med sig själv. Inte dåligt för en treåring.”

En del tycker att det är kontroversiellt att en förälder låter en så här liten flicka hjälpa till med en djurfödseln. Men flickan är uppväxt på bondgården, har hjälpt till med detta förut och får vägledning av sin mamma hela tiden.

Hela videon kan du se nedan. Vissa bilder i videon kan upplevas som känsliga.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna