Den här hjälten köper sköldpaddor på matmarknaden och bär dem till havet.

De två havssköldpaddorna fångades i havet vid Papua New Guinea och såldes för att bli mat. Men en man vägrade låta det ske. Djurvännen Arron Culling från Nya Zeeland hjälpte dem hem igen.

Arron och hans kollega hittade sköldpaddorna på en marknad och köpte dem för 50 nyzeeländska dollar (cirka 280 kronor). De såldes som mat, men Arron hade en annan plan för dem.

Bildkälla

01

De åkte 5 km för att komma till en bra plats vid havet. Sedan släppte de ut sköldpaddorna i frihet igen.

Bildkälla

02

Arron la ut några bilder på räddningen på Facebook i fredags, och hans inlägg har nu delats över 50 000 gånger.

Det här är inte första gången som han och hans kollega har räddat sköldpaddor. I kommentarerna till inlägget berättar Arron att de totalt släppt ut cirka 10 sköldpaddor.

Bildkälla

03

Deras fina insats hjälper inte bara de sköldpaddor som de räddat, utan hela arten. Sex av sju arter av havssköldpadda är nämligen utrotningshotade i stora delar av världen, bland annat i Papua New Guinea, Australien och Mexiko.

Trots det så fortsätter jakten på dessa djur, och över 42 000 sköldpaddor dödas lagligt varje år. Man vill åt deras kött och deras skal. Man tror också att tusentals sköldpaddor dör efter att ha fastnat i fiskenät, men mörkertalet är stort.

Bildkälla

04

Arron kan inte rädda alla, men det lilla han gör betyder ändå så mycket. Efter att nyheten om hans hjälteinsasts har blivit viral har också fler människor fått kännedom om hur hotade sköldpaddorna är.

Fortsätt rädda dessa djur Arron!

found these at the local market got them for 50 bucks drove 5km up the road and let them go

Posted by Arron Culling on den 3 december 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna