Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Den här katten går till universitetet alla dagar. Anledningen? Det är ju unikt!

Det är ingen hemlighet att djurs sällskap får oss att må bra. De gör att vi slappnar av och blir på bra humör. Det finns även studier som visar detta. Men jag tror att de flesta av oss själva kan intyga att vi mår bra när vi får vara nära våra djur. Att klappa en hund eller en katt är verkligen mysigt och avkopplande. Katten i den här historien verkar förstå hur mycket han kan hjälpa stressade studenter. För det den lille kissen gör under dagarna är att han vandrar omkring på Augsbury universitet i Tyskland och kelar med stressade studenter. Studenterna klappar och kramar honom och ibland somnar han i deras knä. Katten har blivit så populär att han har fått en egen Facebook-sida där man kan se bilder på studenter tillsammans med katten. Nu har kissen fått namnet ”Campuskatten” och han ser verkligen ut att trivas med sina studentvänner. Här nedanför kan du spana in några supersöta bilder på den universitetskatten.

Jag tror inte att det finns så många katter som har sin egen Facebooksida, men ”Campuskatten” är inte vilken katt som helst. Studenterna på Augsbury universitet i Tyskland gillar honom verkligen. Han gör dem sällskap, låter dem kela med honom och gillar när han får kramar. Och på det här sättet hjälper han de stressade studenterna att koppla av inför jobbiga tentor.

gato9
Bildkälla
gato8
Bildkälla

Det syns att han trivs med studenterna.

gato1
Bildkälla

Kisse älskar att promenera omkring vid universitetet för att träffa sina vänner men har även tt ställe där han bor och blir väl omhändertagen.

gato5
Bildkälla

Han följer även med in till korridorerna och lektionerna.

gato6
Bildkälla
gato7
Bildkälla

¡Här är han i sin stol redo för att skriva prov!

gato3
Bildkälla

Andreas, som är ansvarig för kattens Facebooksida skriver: “Vi har vant oss vid att ha honom här och han hjälper oss alla att bli lite mindre stressen. Studenterna söker sig till den här hårbollen när de känner oro och stress inför tentor eller andra dramatiska upplevelser. Katten är alltid där. Men han har också ett hem där det tar mycket väl hand om honom. Han vill bara hjälpa studenterna med stressen”.

gato4
Bildkälla

Vilken underbar liten kisse och vilken fin idé. Dela och gilla gärna och du också tycker att det här var en bra idé 🙂