Den hemlöse katten fick en elstöt och förlorade benen. Då ingrep äntligen någon och räddade honom.

Det här är Able Maew. Han är som vilken katt som helst, men utan svans och framben. Han är en pigg och glad katt som bor i ett tryggt hem, men det har inte alltid varit så. För bara några år sedan var han en hemlös katt som strövade längs gatorna i Thailand. Han överlevde genom att jaga och leta mat bland sopor.

Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera vill få alla som funderar på att utöka familjen med en katt, hund eller något annat djur att adoptera – inte köpa. Stöd kampanjen om du tycker att alla djur förtjänar födas, växa upp och leva i trygghet.

หนุ่มน้อยออกล่าทูเม็ด #นุ้งเอ #ablemaew #drtuitui

Ett foto publicerat av able_maew (@able_maew) Aug 12, 2015 kl. 8:46 PDT

En dag när Able Maew letade efter mat föll han från ett hustak och landade på en elmast. Han skadades allvarligt av den elektriska chocken och höll på att förlora sitt liv där han hängde på elmasten.

Lokala invånare försökte hjälpa katten och en hårfrisör som hade en salong i närheten tog med honom till veterinären. Trots de svåra skadorna fick Able Maew bara skadorna rengjorda och han fick bandage. Veterinärkostnaderna för att ge Able Maew en riktig behandling var för dyra, skriver Coconuts Bangkok.

Men frisören gav inte upp. Tillsammans med andra lokala invånare samlades pengar in för att Able Maew skulle få riktig vård. Vid det andra veterinärbesöket amputerade veterinären hans två framben.

Men frisören hade inte möjlighet att ta med Able Maew hem. Den lille katten var nu dömd till ett ännu farligare liv på gatan än tidigare. Det hade varit svårt nog att överleva redan innan olyckan, och det verkade som att ingen var beredd att ta med honom hem.

Men en kvinna bestämde sig för att rädda katten från gatulivet. Able Maew fick flytta hem till henne och han har nu ett lyckligt liv tillsammans med henne och med sina nya ”kattsyskon”. Han är en glad katt som rör sig obehindrat och gör samma saker som andra katter.

I dag lever han som vilken katt som helst. Han leker och upptäcker världen precis som andra. Han har aldrig låtit sig själv hindras av att han inte har samma förutsättningar som andra katter.

able

Foto: Very Viral

ableigen

Foto: Very Viral

”Första gången jag såg Able kände jag en sådan energi och inspiration till att leva mitt eget liv. Han är en väldigt stark katt”, säger hans ägare.

Det finns mängder av hemlösa katter och andra djur, både i Sverige och andra länder. Det här är berättelsen om en av dem.

Ingen djurindivid ska behöva födas, växa upp och dö i utsatthet. Djuren kan inte tala – vill du vara deras röst och bidra till förändring? Gör skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera.
• Om du ska utöka din familj: köp inte, adoptera!
• Skriv på uppropet – skicka ditt budskap direkt till beslutsfattarna
• Stöd Djurens Rätts arbete för hemlösa djur. Här kan du läsa om hur du kan skänka valfritt belopp.
• Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Newsner Djur står på djurens sida, gilla om du gör det också.