Den lilla chihuahuan räddar sin storebror när tjuven försöker kidnappa honom.

Det spelar ingen roll hur stor eller liten du är. När någon av dina bästa vänner är i fara försöker du alltid göra vad du kan för att hjälpa dem. Detta gäller självklart även om du är en liten chihuahua.

Chihuahuan Carly och newfoundlandshunden Silas bor tillsammans med sin matte Sharon Dooling i St. John’s, Kanada. De är precis som syskon även om de är av olika raser och de spenderar i stort sett all sin tid med att leka och busa tillsammans.

Men en lördagskväll alldeles nyligen när de var ute och lekte tillsammans på innergården skulle plötsligt Silas utsättas för något mycket obehagligt.

Bildkälla: Youtube

En hundtjuv hade nämligen dykt upp och stegat in på gården med målet att försöka stjäla Silas. Inkräktaren satte fast ett koppel i Silas halsband och började släpa med honom nerför garageuppfarten. Då insåg den lilla chihuahua att hon var tvungen att agera.

Bildkälla: Youtube

Då är bara är en liten valp hade hon ingen chans att övermanna tjuven så hon började i stället att skälla det högsta hon bara kunde för att försöka få sin mattes uppmärksamhet inifrån huset.

Bildkälla: Youtube

Och hon lyckades. Sharon rusade ur huset för att se vad som pågick och fick omedelbart syn på mannen som försökte stjäla Silas.

”Jag sa, ’ursäkta mig men vad håller du på med?’ varpå han svarade att han tog sin hund. Då sa jag bara ’Nejdu, det gör du verkligen inte!”, säger Sharon enligt The Dodo.

Bildkälla: Youtube

Sedan gjorde Sharon vad alla hundägare hade gjort. Hon knuffade bort tjuven från Silas och gav honom till och med en snyting. Något som visade sig fungera, mannen flydde platsen omedelbart och Sharon kunde ta tillbaka Silas in på gården.

Bildkälla: Youtube

Även om Silas var ganska tagen av händelsen och Carly fortsatte vara på sin vakt resten av kvällen så är båda hundarna trygga hemma hos Sharon. Allt tack vare den lilla chihuahua snabba reaktion för att rädda sin bästa vän.

Här kan du se ett nyhetsinslag om händelsen:

Jag hoppas verkligen att de slipper vara med om något liknande igen och jag hoppas att Carly fick lite extra godis den kvällen för sin modiga insats.

Newsner Djur står på djurens sida, gilla gärna om du också gör det.