Den lilla katten hade flutit ut till havs och vara nära att drunkna – då fick människorna syn på henne

Många olyckor som sker till havs är svåra att förhindra. Tack och lov fick några djurvänner på ett skepp syn på den lilla huskatten som drivits ut på havet och var nära att dö. 

Det var en helt vanlig arbetsdag för några män och kvinnor som var ute med båten för att rensa havet på skräp. Efter flera timmar av städande där de fiskat upp flytande skrot fick de se något de inte var vana vid. 

Flera kilometer ut i havet låg en liten huskatt och kämpade för sitt liv. Hur den hamnat så långt ute hade personalen på båten svårt att förstå. Den hade inte orkat simma så långt och hade enligt deras gissning fallit från en annan båt. Vad människorna visste var att skeppets närmande skulle kunna skada katten, men att den inte hade lång tid kvar att leva ute till havs. De bestämde sig för att chansa i hopp om att rädda katten, det skriver Littlethings

Screenshot MailOnline Video

Med lite taktik och tur lyckades de rädda katten, som var utmattad men oskadd. Tack vare att människorna på båten var djurvänner kunde den lilla katten få ett fint liv. 

Dela gärna om du är glad över djurvännernas insats.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.