Den sjuka pojken hade svår ångest. Men när han mötte den trebenta hunden förändrades allt.

9-årige Owen hade en svår barndom på grund av sin sjukdom och led av svår ångest. Även hunden Haatchi hade haft det tufft och varit med om en traumatisk olycka. Men när de träffade varandra skulle allting komma att förändras.

9-åriga Owen lider av en sjukdom som heter Schwartz-Jampels syndrom, en sällsynt genetisk sjukdom som gör att hans muskler alltid är spända, ger honom nedsatt syn samt tvingar honom att sitta i en rullstol.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 10.34.17

På grund av sin sjukdom led Owen också av kraftig ångest vilket gjorde det omöjligt för honom att träffa vänner. Owens barndom var med andra ord väldigt tuff och han kände sig ofta rädd och ensam. Men när hans pappa blev kär i en kvinna som jobbade som hundtränare skulle Owens liv komma att förändras för alltid.

Kvinnan, som heter Colleen blev Owens nya styvmamma och en dag fick hon plötsligt syn på en hund på nätet. Hunden som heter Haatchi hade också en tuff historia bakom sig. I samband med en tågolycka hade han förlorat ett ben vilket ledde till att han tvingades klara sig på endast tre ben.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 10.54.40

Colleen och Owens pappa Will adopterade hunden och gav den till Owen. Och kärleken mellan pojken och hunden var omedelbar.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 10.56.48

Owen och Haatchi hittade varandra direkt och spenderade hela första veckan med att kramas.
”Det var som att de båda kända på sig att den andre hade varit med om något tufft i livet”, säger Owens styvmamma.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 10.58.21

Plötsligt slutade folk att fråga vad som var fel med Owen, utan flyttade i stället fokus till att fascineras av det otroligt starka band som fanns mellan pojken och hans trebenta hund. Och Owen älskar att berätta Haatchis historia för personer han möter.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 11.00.54

Sedan de blev bästa vänner har livet blivit mycket bättre för Owen och Haatchi. Owen är inte längre rädd för främlingar utan har med hjälp av sin bäste vän blivit mer öppen och positiv. Och Haatchi har fått ett tryggt hem med en husse han verkligen älskar.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 10.43.09

Historien om Owen och Haatchi har berört en hel värld. Nedan kan du se en kort dokumentär om deras liv.

Deras historia är verkligen så otroligt fin och går rakt in i hjärtat. Det här är ett så starkt bevis på att människor och hundar verkligen är bästa vänner och att riktig vänskap kan förändra livet.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna