Dessa tigrar har aldrig simmat tidigare. Deras reaktion på nya poolen värmer mitt hjärta.

De sibiriska tigrarna Carli och Lily levde i en liten, smutsig bur när de räddades av djurskyddsarbetare. Tigrarna, som var utsvultna och uttorkade, fördes till Safe Haven Rescue Zoo i Nevada, en fristad där vilda djur rehabiliteras efter ett långt liv i fångenskap. I tryggheten började sedan den långa och svåra processen med att lära de stora kattdjuren att leva tigrar igen. Och när djurvårdarna insåg att Carli och Lily aldrig hade simmat tidigare, byggde de en specialgjord pool åt de båda tigrarna. Reaktionen är de får stifta bekantskap med vattnet för första gången? Förbered dig på ett magisk ögonblick…  

I vissa delstater i USA är det fortfarande lagligt att ha vilda tigrar, lejon och andra kattdjur som husdjur. För mig är det helt obegripligt. I många fall leder det också till att dessa vilda djur stängs in i trånga utrymmen och lider. Ofta lever djuren i trädgården, i små burar.

twitter

Skarmavbild 2016-05-06 kl. 11.53.45

För två år sedan räddades cirka 20 djur räddades från en anläggning i delstaten New York, efter att uppfödaren förlorat sin licens. På anläggningen satt både lejon, tigrar och björnar isolerade i små burar – utan mat och vatten.

tigers1

De två 12-åriga tigerhonorna Carli och Lily var några av alla djur som räddades den dagen. De fick ett nytt hem på Safe Haven Rescue Zoo, i Nevada. Djurparken tar hand om flera olika kattdjur, som vanvårdats av sina ägare. Eftersom Carli och Lily levt ihop hela livet var Safe Haven Rescue Zoo tacksamma för att ta emot och hålla dem tillsammans.

Safe Heaven Rescue Zoo

Skarmavbild 2016-05-06 kl. 12.12.50

Och som ett led i att låta tigrarna lära sig vara tigrar, byggde personalen en liten pool till de vackra tigerhonorna. Deras reaktion när de får simma i vatten för första gången är verkligen obetalbar!

Dela gärna vidare om du anser att tigrar ska få vara tigrar och inte husdjur!