Det här är Venus. Katten med två ansikten som fascinerar hela nätet.

När jag först tittade på de här bilderna var jag övertygad om att någon haft roligt i något bildredigeringsprogram. Men när jag läste lite mer förstod jag att det var på riktigt. Hon har verkligen det mest häpnadsväckande utseende jag någonsin har sett. Och hon är verkligen hur fin som helst!

Katten Venus har blivit en superkändis på nätet på grund av sitt högst unika utseende. Hennes ansikte är nämligen uppdelat i två olika färger: den ena sidan är kolsvart medan den andra går i en mer orangegul nyans.

Bildkälla

venuskatt2

Venus har dessutom något så unikt som två olika ögonfärger. Det ena ögat är klargrönt medan det andra är blått.

Bildkälla

venuskatt1

Anledningen till hennes speciella utseende är inte riktigt klarlagd. En teori är att hon är en chimär, det vill säga en individ med celler från två genetiskt olika individer. Man skulle förenklat kunna säga att hon är två katter i en kropp.

Bildkälla

venuskatt3

Tillståndet är på inget sätt farligt, men kan i vissa fall yttra sig på liknande sätt som för katten Venus.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-24 kl. 15.34.01

venuskatt4

Hennes högs unika utseende har fått stor spridning på nätet och hon har bland annat ett eget konto på Instagram samt en egen sida på Facebook med hundratusentals följare.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-24 kl. 15.32.58

venuskatt5

Och även om det kan låta lite läskigt med en varelse som har två ansikten är Venus tvärtom världens snällaste katt. Hon älskar att kela och mer än något annat uppskattar hon en rejäl tupplur.

Bildkälla

venuskatt8

venuskatt6

Jag blev verkligen förälskad i Venus när jag såg henne och känner du någon som också skulle bli alldeles betagen av henne får du gärna dela det här vidare 🙂

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna