Det otänkbara hände och geten bräker desperat efter hjälp. Se nu vad männen gör! Underbart.

Ibland ser man saker som man inte trodde var möjligt. Men det här är på riktigt – och det är förmodligen den märkligaste räddningsaktion jag sett.

Händelsen utspelade sig i Grekland för några dagar sedan. Några män var ute och åkte med sin bil när de såg en get hägna i hornen från en telefonledning. Det var verkligen en bisarr syn.

Bildkälla: Youtube

Källa: Youtube

Ingen vet riktigt hur det hela gått till men man misstänker att geten måste ha fastnat med hornen i ledningen högre upp på kullen och sedan glidit längre och längre ut. Det måste ha varit oerhört stressande för den att hänga där.

Männen bestämde sig för att rädda det plågade djuret – men det var lättare sagt än gjort! De försökte först nå upp till den med en stege, men det var omöjligt eftersom det inte fanns något att stötta stegen mot. De började då istället putta på geten med stegen så att den kom till högre mark. Till slut nådde de upp till bakbenen och kunde fästa ett rep för att dra geten neråt.

Bildkälla: Youtube

Källa: Youtube

Efter fem minuters arbete fick de till slut loss den från telefonledningen.

Bildkälla: Youtube

Källa: Youtube

Det var en lycklig och lite förvirrad get som sprang iväg mot friheten igen. Nu hoppas jag verkligen att någon höjer upp den där telefonledningen så att inte detta händer igen!

Här nedan kan du se hela räddningen på film.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla gärna om du också gör det.