Det ser ut som en valp sover på caféet. När de upptäcker vad det egentligen är blir personalen fullständigt mållös.

Ibland händer saker som man måste se för att tro. Vissa måste man dessutom förklara för att andra ska tro det. Och i vissa fall, som den här historien, finns bilder och förklaring, men det är ändå svårt att förstå hur det gått till.

Det hela inträffade för bara någon dag sedan när anställda på restaurangen Marine Room i La Jolla kom till jobbet på morgonen, bara för att upptäcka att någon låg och sov där. Det var inte en någon utan det visade sig att det var en sjuk sälunge, som lagt sig i ett bås med utsikt över havet.

Sälungen upptäcktes runt klockan 8 på morgonen och personalen var snabba att ringa efter hjälp från SeaWorld. När hjälpen anlände hade sälungen vaknat och börjat röra på sig. Den söta sälungen vägde inte mer än 9 kilo vilket bara är hälften så mycket som en sälunge i hennes ålder bör väga, och hon hade också ett öga som svullnat igen.

Som tur var så fick hon snabbt vätska för att påbörja återhämtningen. Personalen som hjälpte till att ta hand om sälungen har nu berättat att hon snart är redo att återgå till det vilda igen.

Det finns fortfarande ingen riktigt bra förklaring över hur sälungen har lyckats ta sig obemärkt in i restaurangen och somnat där. Men restaurangens manager tror att den har smugit in genom en bakdörr som råkat lämnats öppen. Även om det på bilderna ser väldigt mysigt ut så är vi glada att allt gått bra och att den snart får återgå till sin naturliga omgivning.

En fantastisk historia som vi gärna delar då det är viktigt att vi tar hand om djuren. Gör gärna detsamma.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna