Detta är en bild på en sönderavlad räv – nu visar vi att detta djurplågeri aldrig är okej

En finländsk djurrättsorganisation publicerar nu chockerande bilder från pälsfarmer, där blårävar avlats till att bli så stora så de knappt kan röra sig, med vridna ben och ögoninflammationer.

Oikeutta eläimille, (Rättvisa åt djuren), har i hemlighet filmat från fem farmer i Finland, för att sätta fokus på pälsindustrin.

– På alla farmer där vi har filmat är rävhanarna så stora att de har svårt att röra på sig. Benen är vridna och många lider av ögoninflammationer, säger Kristo Muurimaa från Oikeutta eläimille till Yle

På bilderna går det att se blårävar som genom avel har blivit så stora att de har svårt att röra sig. Pälsen hänger i tjocka veck, även i ansiktet.

Blårävarnas skinn säljs på auktioner och skinnen har har hela tiden blivit större, enligt Kristo Muurimaa på organisationen Rättvisa åt djuren. 

© TT/Oikeutta eläimille 

Bilderna på de sönderavlade rävarna har rört upp känslorna rejält, både i Finland och i många andra länder. 

Materialet kommer från fem farmer i Österbotten, i Södra Österbotten och i Mellersta Österbotten, skriver TT. 

– I de här filmerna har vi fokuserat på till vilken storlek djuren har förädlats. På alla farmer där vi har filmat är rävhanarna så stora att de har svårt att röra på sig. Benen är vridna och många lider av ögoninflammationer, säger Kristo Muurimaa. 

Organisationen har varit i kontakt med myndigheterna och kräver att det börjar göras ordentliga kontroller.

© TT/Oikeutta eläimille 

Att rävarna har ett överskott av päls förklarar Finlands pälsuppfödares förbund med att det är djur som satts på ”avelsfoderstat” och gått ned i vikt.

– Därför får de den här veckiga huden som alla som går ner mycket i vikt på en kort period får, säger Steven Frostdahl till Yle.
 
Steven Frostdahl håller dock med om att vissa av djuren på filmerna behöver vård och medicinering.

Enligt djurskyddslagen är förbjudet att förädla djur så att de blir lidande, något som uppenbarligen fler pälsfarmare borde lära sig. 

Att avla fram djur på detta vidriga sätt kan vi aldrig acceptera, det är skrämmande och bedrövligt att se. 

Dela gärna vidare denna artikel på Facebook, så fler förstår att detta inte kan fortsätta!

 
 

Läs mer om...