Nu hyllar vi polishunden Django: Räddade livet på mamma och två barn i minusgrader

Polishunden Django skadades svårt, när han knivhöggs under ett uppdrag i Landskrona förra sommaren.

Först visste man inte om han skulle överleva efter att ha blivit knivhuggen i bröstet av en 50-årig man som skulle gripas.

Han fördes i ilfart till djursjukhuset och fick intensivvård. Men Django kämpade på och i oktober förra året kunde han återtas i tjänst.

Sedan dess har ett flertal tjuvar kunnat fångas tack vare Django och i veckan fick han återigen visa vilken hjälte han är.

Django kallades in för att söka efter en kvinna i 50-årsåldern som misstänks för att ha fört bort sina barn, uppger Expressen. Kvinnan var efterlyst internationellt för grov egenmäktighet med barn.

Hon sågs först i en bil av en polispatrull i Älmhult, Småland tillsammans med en annan kvinna som också var den som körde bilen.

Posted by Polisen nordvästra Skåne on Monday, 16 July 2018

När polisen försökte stoppa bilen körde de därifrån och en jakt påbörjades. Under jakten försökte kvinnan även att ramma en polisman.

När man tillslut fick stopp på bilen försvann kvinnan och hennes två barn som är tio och tolv år gamla, medan kvinnan som kört bilen kunde gripas.

Trots att det var minusgrader ute försökte kvinnan att undkomma polisen, uppgav polisen i Nordvästra Skåne på sin Facebook-sida.

Med tanke på temperaturen riskerade hon både sitt eget liv och barnens när hon flydde till fots in i skogen.

Django och hans förare tillkallades

Tillsammans med två andra hundpatruller kallades Django och hans förare till platsen för att söka efter kvinnan och barnen.

Kvinnan hittades snabbt, men barnen syntes inte till.

Men snart fick Django upp ett nytt spår över en djup å. Efter en stund hittade Django ett av barnen, tolvåringen som satt uppkrupen och huttrade.

På grund av vattnet i ån hade hundförarens radio slutat fungera.

Polismannen beslöt därför att svepa in barnet i sin egen regnjacka som var någorlunda torr och bära tolvåringen ut ur skolen där han inväntade sina kollegor samt sjukvårdspersonal.

En av de andra polishundarna fick senare upp spåret efter tioåringen och även han kunde räddas.

Kvinnan är nu anhållen och barnen omhändertogs efter insatsen.

Nu hyllar polisen både Django och alla de andra som deltog i insatsen.

”Ett fantastiskt jobb av såväl hundar som hundförare som är väl värt att hyllas och som troligtvis inte haft samma ”lyckliga” utgång utan dessa”, skriver polisen på sin Facebook-sida.

N-V SKÅNE-SMÅLAND: VÄRLDENS BÄSTA DJANGO!Tidigare i veckan utspelade sig ett jobb i de småländska skogarna som kunde…

Posted by Polisen nordvästra Skåne on Wednesday, 23 January 2019

Dela för att hylla Django och alla andra polishundar som gör ett riktigt bra och livsviktigt jobb!