Djurhjälte räddar hund ur isvak i Ryssland

De allra flesta skulle nog vilja hjälpa till om de såg en hund som fallit ner i en isvak. Men få skulle nog våga – i synnerhet om hunden dessutom var aggressiv.

Men som tur var fanns det en riktig hundvän på plats i ryska staden Kostroma den 7 november när en svartvit liten vovve fastnade i en isvak.

Ingen vet riktigt hur det hade gått till, men på något sett hade den stackars hunden hamnat i det iskalla vattnet och kunde inte ta sig upp själv. Han klamrade sig panikartat fast vi kanten av vaken och blev allt tröttare och kallare. Han skulle inte ha överlevt länge.

Men räddningen var nära. Plötsligt kom en man i bar överkropp utspringande på isen. Han la sig på mage och ålade sig närmare hunden med ena handen sträckt mot honom. 

Vovven förstod dock inte att han var där för att hjälpa. Han var alldeles för stressad och rädd för att våga lita på någon och trodde att han ville honom illa. Han högg mannen i handen.

Men det är nu jag verkligen blir imponerad av denna djurvän! Trots att han har blev biten så gav han inte upp. Mannen sträckte återigen ut handen och försökte få tag i hunden. Det tog en stund eftersom han hela tiden var tvungen att akta sig för hundens hugg. Till slut fick han dock tag om nackskinnet och med ett snabbt ryck var hunden uppe på isen. 

Vovven försvann snabbt iväg och upp på land. Förhoppningsvis fanns det någon där som kunde fånga in honom och torka av honom. Mannen som räddade hunden kommer nog ha ont i handen ett tag, men han såg lika glad ut ändå.

Vilken modig insats av mannen!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.