Djurplågare sköt Tusse med luftgevär – 10 gånger

Katten Tusse kom hem efter att ha varit försvunnen en vecka. Han stapplade fram med snett huvud. När familjen tittade närmare insåg de att han var allvarligt skadad, skriver Sundsvalls Tidning.

Någon hade skjutit honom med luftgevär i huvudet – 10 gånger.

Jag blir så himla arg när jag läser det här.

Tusses familj bor Matfors utanför Sundsvall och har haft sin älskade katt i ett och ett halvt år. Han brukade vara ute själv i familjens trädgård men kom alltid hem efter högst ett dygn.

Men den här gången kom han inte hem. Dagarna gick och till slut anmälde familjen honom saknad via ett djurhems Facebooksida – utan resultat.

Han hade varit borta i över en vecka när han plötsligt kom hem på morgonen i onsdags. men familjen insåg direkt att något var fel.

– Då syntes det att han var väldigt påverkad. Han gick alldeles snett med huvudet, och snurrade och stapplade lite grann, säger matte Jennie Norlén till Aftonbladet.

Familjen körde Tusse till Södra bergets djursjukhus och där konstaterades att katten hade blivit skjuten med luftgevär eller luftpistol. Tio gånger.

Inget kunde rädda Tusse, som fick avlivas med Jennie och hennes två söner Liam och Kevin vid sin sida.

– Vi har varit väldigt chockade, det här har varit väldigt turbulent för hela familjen, säger Jennie.

Det är oklart hur det hela har gått till. Alla skotten är centrerade till huvudet och halsen, men en katt som blir skjuten springer ju iväg. Det är alltså möjligt att någon hållt fast Tusse och skjutit honom.

Usch, jag ryser bara jag tänker på detta! Hjälp till att dela den här artikeln, så kanske någon som sett vad som hänt med Tusse kan tipsa polisen. Jag hoppas att djurplågaren som gjort detta åker fast!

Vila i frid fina Tusse.

Djurbibeln står på djurens sida.