Djurskötaren attackeras av hästen och är bara sekunder från döden: 42 dagar senare inträffar det otänkbara

Den 14 juli förändradades livet för 20-åriga hästskötaren Eirin Sörmo.

Hon skulle ta en sista bild med travhästen Rofstad Odin innan de skulle skiljas åt.

Men då gick hästen till attack, bet henne i nacken och kastade henne till marken.

 

Talangen Eirin Sörmo hade sökt till travtränarskolan och skulle börja utbildningen den 26 augusti. I somras, den 14 juli, skulle hon säga hejdå till sin bästa vän, travhästen Rofstad Odin. Hon skulle bara ta en sista bild tillsammans med hästen då något gick helt galet. Hingsten kände lukten av en annan hingst på hennes händer.  Då attackerade han Eirin, lyfte upp henne i nacken och kastade henne i marken.

– Han lyfte upp mig från backen och ruskade mig kraftigt. Plötsligt hängde kroppen bara och dinglade. Jag såg det – men kände inte kroppen. Då förstod jag att jag blivit lam, har Elin berättat för Dagbladet.no.

Bröt nacken

Som tur var så var även hennes vän i stallet och kom till undsättning. Något som troligen räddade hennes liv då hon snabbt kunde stoppa hästen och dra Eirin i säkerhet. I samband med händelsen bröt Eirin nacken, kroppspulsådern brast och hon ådrog sig hål i lungan, enligt Nrk.no.

Sedan olyckan har Eirin genomgått en lång rehabilitering där målet är att komma tillbaka till stallet och så småningom även till sadeln. Och i augusti kunde hon med hjälp av personalen på sjukhuset stå upp för första gången efter olyckan. Men än så länge kan inte läkarna säga om hon kommer få bestående men eller inte.

Ville tillbaka till stallet

Nu sex veckor efter händelsen, fick hon sin första permission från sjukhuset och då hade Eirin bara en önskan: hon ville tillbaka till stallet.

Eirin och Rofstad Odin återförenades i stallet igen och det blev ett känslosamt möte när hon äntligen fick klappa honom igen.

Flera norska medier var med och förevigade ögonblicket då hon med rullstol rullade in i stallet.

– Hästarna är allt jag har brytt mig om hela livet, säger Eirin till Rikstoto.no.

Se det vackra klippet här:

Vilken kämpe Eirin är och så fint att hon äntligen fick komma tillbaka till stallet till sina älskade hästar!

Dela vidare till dina vänner så de också får ta del av Eirins kämparglöd.