Hästskötarna ger övergivna fölet en nallebjörn – sliter genast upp kameran för att fånga livsavgörande ögonblick

Ett litet föl som fick namnes Breeze hittades i en hage övergiven av sin mamma. 

Det var några bönder som hittade det ensamma, nyfödda fölet, när han inte kunde hitta sin mor och försökte dia från böndernas hästar.

folet1
Youtube

Bönderna tog med Breeze till Mare and Foal Sanctuary, en organisation som tar hand om övergivna hästar. Han var bara några timmar gammal när han anlände. Väl på plats såg man hur dåligt skicka han var i, han led av både chock och uttorkning.

Utan sin mor var Breeze undernärd och blev utan många av de viktiga näringsämnen som fölen vanligtvis får från sin mor när de diar.

Även om de anställda på Mare and Foal Sanctuary kunde mata Breeze så kunde de inte ersätta en mors kärlek.

folet2
Youtube

Breeze blev deprimerad och det var på kvällarna han mådde som värst. Det är under nattetid som fölet behöver sin mamma extra mycket. Han fick svårt att somna och skötarna insåg att de var tvungna att göra någonting. De gav honom en gigantisk nallebjörn, och de märkte genast skillnad. Breeze sov som en stock när han fick krypa upp i nallens knä. 

Tack vare underbara människor som jobbat dag som natt med att mata och sköta om Breeze och hans nallebjörn mår han idag bra.

Här nedanför kan du se en video på supersöta Breeze med sin nallebjörn.

Alla behöver vi närhet och kärlek. Tryck gärna på dela-knappen om du också tycker att alla som tar hand om övergivna djur är riktigta hjältar!