Djurvännen räddar en hemlös hund och upptäcker att han är en superhjälte.

Piggy hittades på en strand i Dominikanska republiken. Han var mycket mager och hade en allvarlig skada på ena bakbenet, förmodligen efter en bilolycka. Men det fanns ingen veterinär i närheten som kunde titta på hans ben, och såret blev mer och mer infekterat för varje dag.

Som tur var hittades han innan det var för sent. En djurorganisation stannade till på platsen för att kastrera gatuhundar i staden, och några boende visade dem Piggy. Veterinärerna på plats var inte utrustade för att utföra någon större operation, men ville ändå försöka rädda den stackars hunden.

DARWIN ANIMAL DOCTORS

01

Med hjälp av den utrustning de hade kunde de söva och operera Piggy, och lyckades amputera benet på plats. Men han behövde mer vård efter den stora operationen. Så de kunde inte lämna honom.

En av volontärerna på plats, Tod Emko, erbjöd sig att ta med hunden till USA. Han gav honom namnet Piggy eftersom han hade förlorat mycket päls och såg lite ut som en gris.
– Jag tittade på honom och han tittade på mig, och jag visste att han var någon. Jag visste att vi behövde rädda honom”, berättade han för The Dodo.

Det var så Piggy hamnade i New York.

TOD EMKO / DARWIN ANIMAL DOCTORS

02

Sakta men säkert började pälsen växa tillbaka. Piggy repade sig från operationen och började springa. Han sprang till och med snabbare än många fyrbenta hundar.

Historien skulle kunna sluta här, och de hade varit fantastiskt. Men det blir faktiskt ännu bättre. Tod upptäckte nämligen att Piggy hade en alldeles speciell förmåga.

– Strax efter att vi kom hit insåg vi att han hade en förmåga att se när någon led. Vi kunde vara mitt i Central Park, och personen i fråga kunde vara bortom synhåll. Men Piggy piggnade genast till och sprang iväg. Sen kröp han på mage fram till personen och la sin tass på den. Och då hände det att personen brast i gråt och sa: ”Hur visste du att jag behövde det?”, berättar Tod för The Dodo.

Tod insåg att Piggy hade en superkraft. Han blev inspirerad och frågade serietecknaren Ethan Young om han kunde rita en serie som handlade om Piggy.

TOD EMKO / ETHAN YOUNG

03

– Han är en superhjältehund som håller en säck med hundmat, och säger åt barn att vara superhjältar mot djuren.

TOD EMKO / ETHAN YOUNG

04

Serien blev så populär så Tod och Ethan kunde ge ut en hel bok med serier, ”A Piggy’s Tale.” Boken handlar om hur Piggy blir räddad och och reser till USA. Där räddar han kattungar från djurplågeri, hundvalpar från att drunkna och skolbarn från att bli mobbade.

Boken har används i skolklasser och Piggy har blivit en riktig kändis.

TOD EMKO / DARWIN ANIMAL DOCTORS

05

Jag blir så glad när jag läser om Piggys resa. Om han inte hade räddats och blivit opererad hade han förmodligen inte överlevt. Nu är han en superhjälte och springer snabbare på sina tre ben än många fyrbenta hundar gör. Vilket härligt slut på en underbar historia!

Dela gärna med dig av den här artikeln om du också blev glad!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna