Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Djurvännerna som räddade övergivne Henry förtjänar alla likes vi kan hitta.

Den 8-årige golden retrievern hittades helt övergiven och ensam på en strand. Hans mage var enorm – på grund av en 20 kilo stor tumör. Det rapporterar CBS Los Angeles. När tillsynsmyndigheten för djur blev tillkallad till platsen visste de att goda råda var dyra för att rädda hundens liv. De tog honom genast till en veterinär.

Hunden fick namnet Henry. Och trots att Henry led av tumören och hans tidigare ägares förnekande av honom, när han behövde det som allra mest, var han positiv och glad mot alla djurvänner han mötte.
– Under hela tiden gav han oss pussar och viftade på svansen, säger Valerie Schomburg, en av djurvännerna som tog hand om honom.

Fem dagar efter de sett Henry på stranden, övergiven, ensam och med en 20 kilos tumör i magen hade operationerna genomförts – och lyckats. Henry var åter kilon lättare och en väldigt mycket lyckligare hund. Allting utfördes helt gratis eftersom de vägrade lämna honom för att dö. Nu får han tills vidare bo kvar på ett djurhem där de ska ha uppsikt över honom för att se hur han återhämtar sig från operationen. Och sökandet efter en ny, kärleksfull familj åt denna 8-åriga sötnos kan inledas.

Bilderna på Henry när han är sjuk kanske är jobbiga att se, men bilderna när han opererats och åter får kärlek i sitt liv är hur härliga som helst. Mitt hjärta smälter!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 

Läs mer om...