Djurvännen hör skall från ravinen – tittar över kanten och upptäcker det osannolika

Volontärer gör mig alltid lika varm i hjärtat, oavsett om det handlar om soppkök eller att vara jultomte åt andra barn på julafton.

Men de jag kankse uppskattar allra mest är volontärer som räddar djur som är i fara. 

Precis som dessa fina människor gjorde när de fick höra okända skall i en brant ravin.

Altadenas bergsräddare är en av de äldsta volontärorganisationerna i hela Los Angeles.

Det är mestadels poliser som hjälper till på sin fritid, men bland volontärerna finns även sjuksköterskor, lärare, advokater med flera.

Bildkälla: Facebook

Varje år räddar de borttappade eller skadade människor i Altadenas bergsmassiv – och under helgerna har de sina mest stressiga timmar.

Därför var det ingen överraskning att den första helgen i juni skulle bli likadan. Men denna gång var det inte någon på två ben som behövde hjälp.

Bildkälla: Youtube

Det var tidigt på morgonen som organisationen fick ett larm. En kvinna, vid namn Jane Osborn, var ute och vandrade med sin 7 år gamla hund Marlyy. Vid en lite brantare passage hände det som inte fick hända – och hunden ramlade ner i den 30 meter djupa ravinen.

Både organisationens volontärer och lokala brandmän var på plats för att leta upp Marly – men hon kunde inte hittas någonstans.. De beslutade sig för att dela upp sig och söka igenom olika delar av närområdet.

Och efter en stund kunde de höra ett skall på hjälp från ravinens brant.

Bildkälla: Facebook

Marly ropade på hjälp – och hade hamnat på en klipphäll tio meter upp från ravinens botten. Räddarna lyckades plocka upp Marley och ta med henne tillbaka till säkerhet och till matte Jane.

Som tur var hade Marly inte fått några skador från det ganska långa fallet – hon var en väldigt lyckligt lottad hund.

Bildkälla: Facebook

Organisationen tackade alla som hjälpt till att rädda lilla Marly från ravinens botten på sin Facebook-sida – och Jane skickade även hon ett fint meddelande till de som räddat hennes vovve.

”Tack till de fantastiska människor som räddade min hund Marly i dag. Jag är evigt tacksam”, skrev Jane.

Bildkälla: Facebook

Vad skönt att Marly kom tillbaka helskinnad till sin ägare. Dela gärna artikeln för att hylla alla volontärer som jobbar hårt för att hjälpa alla dessa djur i fara!