Djurvännen räddade livet på förlamad hund med underbar insats

Den kanadensiska modellen Meagan Penman var på semester i Thailand – när hon plötsligt fick ögonkontakt med en ensam hund.

Stackaren hade fruktansvärda sår på benen, var helt förlamad och försökte med alla sina krafter att dra sig framåt längs stranden – och Meagan insåg genast att hunden skulle dö om den inte fick hjälp.

Meagan tvekade inte en sekund. Hon tog omedelbart med sig hunden till en veterinär, där de snart kunde konstatera att den stackars vovven hade brutit ryggraden.

– Han var i nöd och jag kunde bara inte ignorera denna typ av försummelse. Inget djur förtjänar ett sådant liv, säger Meagan till Daily Mail.

Bildkälla: Help Save Leo (Facebook)

Ingen ägare fanns i sikte så Meagan började söka runt efter något lokalt djurhem som kunde ta hand om hunden, som hon kallade Leo.

Men alla vägrade – på grund av Leos dåliga skick.

Bildkälla: Help Save Leo (Facebook)

Meagan visste att hon inte bara kunde lämna hunden.

Hon startade en insamling och snart hade hon fått ihop 5 000 dollar, cirka 43 000 kronor, som kunde betala för Leos veterinärkostnader.

Bildkälla: Help Save Leo (Facebook)

Nästa mål var att få med sig Leo tillbaka till Kanada.

– Jag visste inte riktigt vad jag kastade mig in i först men rätt som det var så var jag mitt i en enorm process som tog månader att klara av, säger hon till Daily Mail.

Bildkälla: Help Save Leo (Facebook)

Tre månader efter att deras blickar först hade mötts nådde Leo äntligen kanadensisk mark.

Där fick han massvis med vård, blev allt friskare – och fick dessutom en egen rullstol så att han kunde gå.

Bildkälla: Help Save Leo (Facebook)

Tyvärr kunde inte Meagan själv ta hand om Leo, men hon lyckades hitta en kvinna vid namn Jamie som kunde adoptera honom till en varm och kärleksfull familj.

– Jag är så glad att han hamnade hos henne. De njuter verkligen av varandras sällskap, de går på många promenader och han får gå till parker och jaga ekorrar, säger Meagan till Daily Mail.

Bildkälla: Help Save Leo (Facebook)

Tack vare Meagans underbara insats kunde Leo räddas från döden – och få en andra chans i livet. Dela gärna vidare till dina vänner som ett bevis på vad en äkta djurvän är!

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.