Djurvännen räddar ugglan från motorvägen – då vägrar den lämna hans sida

Att möta vilda djur i naturen kan vara riskabelt, och det är alltid bäst att låta människor som är kunniga ta hand om dem om någonting verkar fel. 

Men ibland tar hjärtat över, precis som det gjorde för Joel. När han åkte längs motorvägen fick han plötsligt syn på en uggla vid vägkanten. 

Han hjälpte den upp på trottoaren – men det var då som ugglan gjorde någonting som ingen kunnat tro.

Det var en vanlig dag när Joel Todd och hans fru Monica var ute och körde på motorvägen i Alabama, USA.

Plötsligt fick de syn på en stackars uggla som var farligt nära till den trafiktäta motorvägen – och han bestämde sig för att stanna bilen.

Bildkälla: Dailyheadlines

Joel gick fram till ugglan och försökte knuffa den mot säkrare mark. Men ugglan verkade ha andra planer.

I stället för att sitta kvar tog ugglan ett fast grepp om Joel och började direkt klättra upp för hans ben. Joel var lite nervös när ugglan började klättra – men den bet honom inte utan hade redan bestämt sig. Den vill följa med.  

Bildkälla: Dailyheadlines

Joel kunde utan problem ta sig tillbaka in i bilen där ugglan fortfarande satt kvar på hans arm.

De ringde till polisen som direkt kom dit – och till en början hade de svårt att tro att ugglan faktiskt hade klättrat upp och satt sig på Joel. Det var inget, vad de visste, vanligt beteende. 

Bildkälla: Dailyheadlines 

Efter en snabb koll av ugglan kunde en av parkens poliser, speciellt utbildad på djur, konstatera att ugglan troligtvis hade fått någon typ av hjärnskada. När hon drog sina fingrar fram och tillbaka framför ugglans ögon blinkade eller reagerade den nämligen inte över huvudtaget. 

Ugglan följde med polisen och ska nu få behandling på säker mark. Förhoppningen är att kunna släppa ut den i det vilda igen så fort som möjligt.

Bildkälla: Dailyheadlines 

Det är jobbigt att tänka på vad som hade hänt med den lilla ugglan om Joel och Monica inte hade stannat bilen, och förhoppningsvis kommer ugglan kunna återvända till det vilda starkare än någonsin. Men klart är att Joel i alla fall fick en alldeles ny liten vän den där dagen vid motorvägen.

– Det var det rätta att göra, det krossade mitt hjärta när jag såg den, säger Joel till WHNT News.

I det här klippet kan du själv se Joel berätta om mötet med den vänskapliga ugglan. En riktig hjälteinsats!

Joel och Monica är riktiga hjältar, och jag hoppas och tror att fler skulle göra precis som de gjorde. Tveka inte på att dela artikeln vidare så dina vänner också får se det här fina mötet.