Djurvännens möte med handikappade hunden får mig att tro på sann vänskap

Oavsett storlek, ras, färg eller antal ben har alla hundar sin egen personlighet. För det mesta hittar vi närhet och kärlek i våra kära hundvänner – och oavsett om vi känner hunden i fråga eller inte är det alltid lika mysigt att få klappa och vara i dess närhet.

För hunden Baxter, som hade rullstol, skulle det inte vara annorlunda. 

När hennes ägare Amy tog med honom till den lokala affären för att köpa ett extra hjul skulle de inte bara få hjälp. Baxter skulle också få en ny vän för livet.

Hunden Baxter fick en tuff start på livet. Som gatuhund i Armenien var livet hårt, men som tur plockades han upp av ett djurhem och fick en nystart.

Bildkälla: Facebook/Amy Jo Martin

En dag skulle han adopteras av djurvännen Amy, som tog in honom som en ny kär familjemedlem. Men Baxter hade smärtor i benen och problem att gå, springa och röra sig som vanligt.

Därför ordnade Amy så den lilla hunden fick en alldeles egen rullstol som skulle hjälpa honom att röra sig som vilken glad liten hund som helst.

Bildkälla: Facebook/Amy Jo Martin

Men Amy såg hon att ena hjulet var något trasigt och hon tog med sig rullstolen till den lokala butiken för att köpa ett nytt. Där skulle hon träffa en man vid namn Andy, som satte sig ner på golvet vid en av hyllorna i över en timme och hjälpte henne reparera det trasiga hjulet.

Några dagar senare ville hon visa Andy hur fint det blev, så hon tog med sig Baxter, i sin fina rullstol, till butiken. Och väl där skulle en ny vänskap formas – en vacker vänskap Amy var tvungen att berätta för omvärlden.

Bildkälla: Facebook/LoveWhatMatters

Direkt när Baxter kom in i butiken och presenterades för Andy satte han sig direkt ner på golvet och kelade länge med hunden.

Han tog sig en extra titt på det nya hjulet och gav Amy sitt godkännande på att allt såg ut att vara i sin ordning. 

Bildkälla: Facebook/LoveWhatMatters

”Ni vet hur man säger att lite tacksamhet kan göra stor skillnad. Vi kände verkligen så med Andy. Han verkade tagen över att vi tog oss tiden att komma förbi hans jobb, visa den nylagade rullstolen och visa vår tacksamhet. Han sa att han och hans fru skulle älska att få vara hundvakt åt Baxter om vi någonsin behövde hjälp och gav oss en stor kram innan vi gick. As Lolly (Amys vän redsanm.) said ‘Andys reaktion fick mitt hjärta att le’. Jag håller helt klart med”, skrev Amy på Facebook.

Hennes inlägg har sedan dess delats och gillats av tusentals personer och det är inte svårt att förstå varför när man ser de två nyfunna vännerna tillsammans.

Bildkälla: Facebook/Amy Jo Martin

En liten tjänst kan göra stor skillnad. Andys engagemang för att hjälpa Baxter med sin rullstol gjorde mig så himla glad – och jag hoppas att deras vägar möts snart igen. 

Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook om du också gillade Baxters möte med Andy.