Djurvänner jublar: Det är slut med elefantridning på semestern.

Sedan i våras har Newsner och Djurens rätt kampanjat mot vilda djur på cirkus. Där elefanter fortfarande är tillåtet på cirkusar i Sverige, trots att de plågas hårt för att klara av de konster de måste utföra. Vi har bland annat skrivit om elefanten Tyke som efter år av lidande till slut fick nog, dödade sin tränare och försökte fly. Vi har också skrivit om den gråtande elefanten som visade tårar när han befriades efter många lång år i spikkedjor.

Vi har drivit en kampanj där över 80 000 har skrivit på mot vilda djur på cirkus.
Ni ska veta att det ger resultat.
För att vi skriver på namninsamling, delar artiklar och visar vårt stöd för elefanter ger resultat.
Nu har opinionen mot djurplågeriet gjort att researrangörerna Apollo, Spies och Star Tour slutar med elefantridning på sina charterresor.

– Under flera års tid har vi haft elefantridning med i våra utflyktsprogram. Men nu har det framkommit en del kritik kring hur elefanterna behandlas och att de kedjas fast. Därför har vi bestämt oss för att avbryta att erbjuda utflykter med elefantridning, säger Spies kommunikationsdirektör Torben Andersen till danska BT.

Läs mer om #IntePåCirkus

Alla roade sig på cirkus, ingen såg hennes lidande. Tills hon reste sig upp och sa ifrån. Filmen som visar att vi måste förbjuda vilda djur på cirkus.
I 30 år plågade mannen cirkuselefanter. Men fruns sista ord förändrade hans liv för alltid. Skötarens skakande berättelse.

Elefanter och andra vilda djur hör inte hemma på cirkus, där de utnyttjas i underhållningssyfte.
Vi uppmanar därför regeringen att snarast förbjuda vilda djur på cirkus i Sverige.
Du kan göra skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #IntePåCirkus.
• Bojkotta alla cirkusar som har vilda djur.
Skriv på namninsamlingen.
Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Newsner står upp för djurens rättigheter, gilla oss gärna om du också gör det.