Djurvännerna hittar dräktiga hunden övergiven i skogen – tittar närmare och gör fasansfull upptäckt

Om du någonsin har hört en inspirerande och tårdrypande historia är det svårt att få ut den ur huvudet.

Historien om den lilla taxen Maria är definitivt en sådan.

Hon hittades ensam och övergiven – gravid med sina valpar. Men det var när djurvännerna hittade henne som den hemska sanningen avslöjades.

Att se ett djur lida är något av det värsta jag vet.

Därför blir jag alltid otroligt glad när jag ser djurvänner som hjälper de utsatta djuren på det sätt, både stort och smått, de kan.

Bildkälla: Youtube

Den lilla taxen Maria är en av de hundar som inte haft det lätt. Hon var gravid med sina valpar när hon hittades, alldeles ensam och utelämnad på en gräsplätt.

Taxhundar är kända för att ha problem med sin rygg på grund av deras korta ben och långa kropp. Det är därför inte sällan de blir förlamade om de inte får den rätta behandlingen i tid.

Bildkälla: Youtube

Det var precis vad som hänt med Maria, som dessutom hade en mängd valpar som väntade på att komma till världen. Men sanningen om hennes öde skulle komma fram. Hennes ägare hade gjort henne gravid i hopp om att föda upp valpar.

Men när de insåg att hon endast skulle kunna föda genom ett kejsarsnitt, som skulle kosta runt 24 000 kronor, övergav de henne.

Bildkälla: Youtube

De som hittade henne insåg att det var bråttom. Hennes mage var stor och hon skulle föda när som helst.

Organisationen ”Friends of Emma” tog hand om Maria och såg till att hon fick föda sina valpar på ett säkert sätt – och räddade i slutändan hennes liv.

Bildkälla: Youtube

Maria födde till slut sju små valpar som alla mådde bra.

Snabbt växte de sig stora och starka och den fina historien kunde ha slutat här. Men det gör den inte.

Bildkälla: Youtube

Bara månader senare, efter en lyckosam behandling, kunde Maria gå på sina två framben igen. Den lilla hunden som en gång var övergiven, gravid och lämnad till sitt dystra öde var nu en hund som var omfamnad med kärlek och bus. Och vi kunde inte vara gladare att få se henne må bra igen!

I klippet nedan kan du själv se mer av Marias otroliga historia – och hennes urgulliga valpar.

Vilka fantastiska djurvänner som räddade Maria. Jag hoppas hon aldrig mer ska behöva känna smärta och bara vara omgiven av kärleksfulla människor. 
Inga djur förtjänar att fara illa. Dela gärna artikeln om du håller med.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.