Djurvännerna ser något ovanligt under ytan – närmar sig och inser att de måste göra det omöjliga

Den 11:e juli var en lång och dramatisk dag för dessa jakttillsynsmän i Sri Lanka, och inte minst för elefanten Alliya Plodder. Det var hon som tillsynsmännen och dykare från flottan såg kämpa för sitt liv därute mitt på havet. Och det var då som djurvännerna bestämde sig för att 12 timmar lång kamp – för elefantens överlevnad.

elefant1
Youtube

Det var på Sri Lankas nordöstra kust, nära Kokkilai, som djurvännerna såg hur en elefant befann sig i vattnet. Till en början var det ingen som reagerade, asiatiska elefanter är goda simmare, men när de kom närmare insåg de att elefanten kämpade för sitt liv.

elefant2
Youtube

Livsfaran för elefanten, som förmodligen hamnat därute på grund av starka undervattensströmmar, innebar att det var ont om tid. Djurvännerna sjösatte omedelbart räddningsaktionen.

elefant3
Youtube

Räddningsaktionen skulle pågå i 12 timmar. Men det var värt varje minut – för till slut var elefanten tillbaka i land utom fara. De döpte henne till Alliya Plodder. Ett namn som djurvännerna aldrig glömmer. Kolla in glädjescenerna här nedanför när Alliya räddas av djurvännerna.

Ingenting går upp mot att se äkta djurvänner agera för att rädda liv. Nu delar vi för att hylla dessa hjältars insats och för att sprida denna dramatiska historia som fick ett sådant lyckligt slut. Om en delning kan få någon att le i dag, så är det värt det.