Djurvännernas hjärtevärmande initiativ – räddar misshandlade hundar och katter

Joel och Andreas Lantz driver en kennel – men kände att de ville göra mer.

Då startade de upp en Facebook-grupp för att samla in pengar till katt- och hundhem för djur som har misshandlats.

Andreas och Joel Lantz driver tillsammans en kennel i Rimbo utanför Stockholm. Hundarna tar upp det mesta av deras tid där de förutom tar hand om hundarna även avlar valpar och hjälper till på hundutställningar.

Men för ett och ett halvt år sedan bestämde de sig för att göra mer för deras fyrbenta vänner. 

De startade upp Facebook-gruppen ”Hund- och katthjälpen” med syfte att samla in pengar till katthem och hundstall runt om i landet. 

– Ja, det känns i hjärtat när vi kommer ut på ett katthem och ser djur som farit illa. Vanligast är sommarkatter – en del verkar tro att katten klarar sig själv ett år och väntar på dem när de kommer tillbaka, säger Andreas till Aftonbladet.

När de har fått ihop pengar genom gruppen åker de till affären och handlar så mycket de kan, för att sedan åka ut till katt- eller hundhemmen och lämna över sakerna. Inköpen blir allt ifrån filtar till foder och kattsand.

Joel konstaterar att känslan av att lämna sakerna till hemmen är ”magisk”.

– Helt magiskt. Det har hänt att de som driver hemmen har gråtit av glädje när vi kommer. Det är människor som jobbar ideellt och är helt beroende av människors goda vilja, säger Joel till Aftonbladet.

Det stora djurintresset skiner även igenom i deras vanliga arbeten. Joel arbetar med djurförsäkringar, medan Andreas är hundfrisör. 

I gruppen lämnar privatpersoner mindre eller större bidrag. Men Andreas och Joel har även fått kändishjälp via bland annat Let’s Dance-profilen Tony Irving och ”Babsan”. 

Deras motto: Ingen kan göra allt men alla kan göra lite.

– Vi gör det av kärlek till djuren, och det är fantastiskt att se lyckan när vi kommer ut och lämnar sakerna, säger Joel till Aftonbladet.

Bildkälla: Facebook/Andreas Lantz, Joel Lantz

Vilka fantastiskt fina människor Andreas och Joel är. Dela artikeln så fler får vetskap om de här männens vackra initativ!