Djurvännernas snabba agerande räddade elefantbebisen från ett liv i ensamhet

Elefanter är så otroligt ståtliga djur. Inte bara för deras storlek, men för att de är extremt smarta och har känslor så det räcker och blir över.

Det samma gäller elefantbebisar – som alltid verkar så busiga och energiska. Men det var något annat helt annat som de här personerna fick syn på deras resa genom Botswana.

Plötsligt fick de syn på en elefantbebis som kom upp till deras bil. Men utan någon flock eller mamma i närheten kände de att det nu var upp till dem att hjälpa den lille elefanten till ett bättre liv.

Det var när några lastbilschaufförer för ett transportföretag var på väg genom Botswana som de stannade för att bron framför deras ögon var trasig.

Men väntan på att bron skulle bli färdigreparerad skulle snart vara obetydligt – då de fick sällskap från vildmarken.

Bildkälla: Facebook/Chantelle En Rudi Beyleveld

Plötsligt kom en elefantbebis ut ur några buskar vid vägkanten. De ville inte störa den, men då den stannade vid deras bil valde de att gå ut och försiktigt gå fram till den. När de kom fram verkade det som om elefantbebisen ville ha hjälp.

De gav den vatten från deras vattenflaskor, och enligt en av chaufförerna drack den upp emot 30 liter. Men efter en stund, när de tittade mot horisonten, kunde de inte se någon elefantmamma eller flock i närheten. 

Bildkälla: Facebook/Chantelle En Rudi Beyleveld

Lastbilschaufförerna insåg att de bara inte kunde lämna den 3 veckor gamla elefanten med bara lite vatten.

De bestämde sig för att lasta in den i lastbilen – och körde raka vägen mot Elephant Sands – en elefantfristad som låg inte allt för långt borta.

Bildkälla: Facebook/Elephant Sands

Enligt The Dodo förlorade den lilla elefanten sin mamma när den var väldigt liten – men när den nu får vara i fristaden, med mycket kärlek, mat och bus i sin omgivning, kommer den bli helt återställd och växa upp att bli en stor och stark elefant som så småningom kan släppas ut i det fria. 

– Botswana är en bra plats för en elefantbebis som henne. Enligt oss har Botswana i sin helhet de mest anmärkningsvärda, etiska och godhjärtade strategierna i världen när det kommer till att bevara djur, säger Paul Oxford, grundare till Wild Heart Wildlife Foundation till The Dodo.

Bildkälla: Facebook/Elephant Sands

Landet har nyligen förbjudit elefantridning och är verkligen en sann förebild för andra länder.

Den lilla elefantbebisen som lastbilschaufförerna hittade kommer med andra ord få de bästa förutsättningarna i livet som troligen finns att få på vår planet.  Här nedan kan du se videon när elefanten närmade sig människorna – och fick massvis med vatten att dricka.

Elefanter är verkligen fantastiska djur – och jag är så glad att de här människorna gjorde rätt val. Tveka inte på att dela artikeln med dina vänner om du också tyckte det här var vackert.