Dövblind hund räddas från djurplågare och får ett nytt liv.

Hunden Splinter har inte haft det lätt i livet. När han blev sjuk stängde hans ägare in honom i ett isolerat rum istället för att ge honom vård. Ägaren trodde att det var skabb och ville inte att de andra hundarna skulle bli smittade.

Dag och natt låg han ensam i ett rum och blev allt sjukare. Hans päls föll av hans kropp svullnade.

Bildkälla

01

Men efter att ha bott nio år hos ägaren som plågade honom öppnades äntligen dörren och Splinter släpptes ut. Hans ägare hade anmälts för djurplågeri och alla hundarna i huset omhändertogs av myndigheterna. Splinter fick komma till en veterinär.

Bildkälla

02

Där kunde man konstatera att Splinter hade Cushings syndrom och sjukdomen hade gjort att hans päls föll av. Han hade dessutom en tumör i magen stor som en fotboll. Den vägde nästan 2 kilo.

Dessutom var han både blind och döv.

Bildkälla

03

Räddningsorganisationen Marley’s Mutts tog sig an lilla Splinter och samlade in pengar till hans behandling. De behandlade hans öroninfektion och såg till att tumören opererades bort. Men framför allt: De gav honom kärlek för första gången i hans liv.

Bildkälla

06

En månad efter att Splinter hade räddats blev han adopterad av Trisha Ekema i Bakersfield, Kalifornien. Hon såg en bild på honom på Marley’s Mutts hemsida och blev kär i honom direkt.

Bildkälla

splinter

Nu har det gått ett år sedan Splinter räddades. Hans päls har fortfarande inte växt tillbaka, och hans hud är ärrad efter allt han gått igenom. Splinter är blind och nästan helt döv. Men han är trygg.

Bildkälla

04

Nästan 17 000 personer följer Splinters liv via hans facebooksida där hans matte lägger upp bilder på hans äventyr.

Bildkälla

05

Jag är så glad att Splinter fick en ny chans! Tack till alla de som räddade honom, och tack till Trisha som gav honom ett nytt hem.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.