Nu hjälper vi Jenny att hjälpa Thailands gatuhundar.

Svenskarna Theresa, Soila och Jenny har vigt stora delar av sina liv åt att hjälpa Thailands gatuhundar.

– Det finns runt 8 miljoner gatuhundar i landet, och situationen för dem är ohållbar, berättar Jenny för Newsner.

Nu vill vi på Newsner hjälpa till att ordna en steriliseringskampanj för att minska antalet valpar som föds på gatan.

Theresa, Soila och Jenny bor och har vanliga jobb här i Sverige, samtidigt som de driver organisationen Dog Rescue Thailand

Sedan 2007 har de matat, steriliserat och gett vård till gatuhundar i området Laem Mae Phim i Rayong. 

2013 startade de ett shelter för att ge skydd åt hundar som av olika anledningar inte klarar sig i det fria. Idag tar de hand om cirka 100 hundar i sheltret och matar cirka 100 till på gatan varje dag. Det är det bästa sättet att vinna hundarnas tillit, och på så sätt kan de ta hand om dem om de är skadade och fånga in dem för sterilisering.

Sterilisering är det effektivaste sättet att minska antalet gatuhundar. Dog Rescue Thailand gör kampanjer några gånger per år där de erbjuder gratis sterilisering av familjehundar samt fångar in vilda hundar för sterilisering och vaccinering.

Men nu är pengarna slut.

– Vi går ekonomiskt på knäna hela tiden och väldigt få stöttar oss, men vi får många God bless you’s. Tyvärr hjälper inte det hundarna. Vi behöver helt enkelt fler som vill engagera sig ekonomiskt, berättar Jenny.

Organisationen drivs helt och hållet med hjälp av bidrag från djurvänner, men det är för få som stöttar dem i dagsläget. De får ofta ta av sina egna pengar för att kunna finanserna allt. Alla pengar de får in går direkt till tex hundmat, veterinärvård, hyra för av mark eller lön till deras två thailändska anställda som sköter om alla hundarna när Jenny, Theresa och Soila är hemma i Sverige.

Vi på Newsner vill nu hjälpa Dog Rescue Thailand att ordna en steriliseringskampanj innan året är slut. Därför har vi startat en insamling tillsammans med A Great Day.

Du kan hjälpa Jenny och hennes kollegor genom att stötta vår kampanj. Tillsammans kan vi se till att 30 hundar blir steriliserade. Då en tik under ett år kan föda upp till 20 valpar så är det en stor vinst i att motverka en ökad population av gatuhundar.  

Så här gör du för att hjälpa till:

– Skapa ett användarkonto på A Great Day.

– Köp hjärtan eller titta på reklamfilmer för att få hjärtan gratis.

– Skänk dina insamlade hjärtan till Dog Rescue Thailand. Varje hjärta motsvarar ungefär en krona.

– Dela den här artikeln med dina vänner så fler kan vara med och stötta!

Nu hjälper vi Jenny och hennes kollegor att hjälpa fler hundar på gatan!

Foto: Anna Synnerö/Dog Rescue Thailand 

 

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.