Kvinnan kastar sig fram och räddar den lilla räven undan en säker död.

Engelsk rävjakt är en hemsk och blodig tradition som går ut på att jaga de stackars rävarna med hjälp av hundar och till häst, enbart för jägarnas höga nöjes skull. Det har funnits ett förbud mot jaktformen i England och Wales sedan 11 år tillbaka, men i Nordirland och på Irland är beriden rävjakt fortfarande tillåtet. Det är inte all jakt på rävar som är förbjuden utan den som sker med hundar i flock (enligt förbudet får man inte jaga räv med fler än två hundar) och med jägare till häst, en jakt som avslutas med att hundarna biter ihjäl räven. 

Ingen vet hur många rävar som fortfarande dödas på det här viset varje år, men uppenbarligen sker det fortfarande och under ganska grymma former. Jag blir varm i hjärtat när jag ser hur den här djurvännen i Storbritannien tog saken i egna händer och skyndade till rävens undsättning när den höll på att bitas av hundarna. Hon förtjänar verkligen att hyllas för sitt mod och jag hoppas att det gick bra för räven.

 

 

Den här kvinnan stod inte ut med tanken på att den lillva räven snart skulle dödas och bestämde sig därför för att rusa rätt in bland de uppspelta hundarna för att rädda räven undan en säker död.

Hon skriker åt hundarna att hålla sig undan och kastar sig sedan fram över räven och räddar den. Det här är sannerligen en sann djurvän som förtjänar alla hyllningar hon kan få för sitt stora mod. 

Här kan du se klippet:

 

 
 

// (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’)); //

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.