Dräktiga hästen Nova skulle slaktas – då gör främlingarna det enda rätta

För den dräktiga hästen Nova var slutet nära. Riktigt nära. Tillsammans med ett hundratal andra hästar skulle hon auktioneras ut och slaktas – men då fick djurvännerna nog.

Att få leva ett lyckligt och friskt liv är tyvärr något som alla hästar inte kan räkna med.

Hästen Nova skulle nämligen gå ett mörkt öde till mötes. På ett auktionshus i USA, tillsammans med ett hundratal andra hästar, skulle hon säljas och skickas vidare till Mexiko för slakt – trots att hon när som helst skulle föda. Men när slutet var nära för det dräktiga stoet kom den fantastiska vändningen.

Djurvänner gick samman

När den icke vinstdrivande organisationen ”Vet Ranch” fick nys om Novas öde bestämde de sig för att rädda henne. Genom frivilliga donationer från djurvänner runt om i världen lyckades organisationen till slut få in så mycket pengar att de kunde rädda Novas liv.

I ett videoinslag från ”Vet Ranch” ser man när en veterinär åker till auktionshuset och hämtar Nova – som är märkbart sliten och utmattad.
– Det är svårt för mig att vara här just nu. Jag ska försöka göra det här så snabbt jag kan innan jag blir för känslomässig. Jag vill rädda dem alla, säger kvinnan i klippet.

När veterinären till slut lyckas få hem Nova till gården kan de snabbt konstatera att hon är sjuk och full med parasiter. Sedan händer något fantastisk.

Föder ensam

Novas behandling är en framgångssaga. Efter bara två veckor är ögonen är pigga och parasiterna borta. Och strax därefter föder hon sitt efterlängtade föl helt på egen hand. Facebooksidan ”Vet Ranch”:s följare döpte den svarte lille krabaten till Orion.

Nu lever sto och föl lyckligt tillsammans och är redo för att få ett nytt, tryggt hem.

Jag älskar att se att Nova och hennes Orion fick en andra chans i livet tack vare djurvänner. Dela den här artikeln om du tycker att alla hästar har rätt till ett fullt och friskt liv.