Duncan var tvungen att amputera båda sina bakben – nu springer han som vilken hund som helst

När boxern Duncan Lou Who föddes i Colorado, USA fungerade inte hans bakben. Dom gjorde så att hans ryggrad vreds och det orsakade extrem smärta.

Eftersom benen var helt obrukbara så beslöts att bakbenen skulle amputeras. Amputationen har gjort att Duncan ser lite speciell ut men har hjälpt honom oerhört.

Han kan nu springa, gå och hoppa nästa lika bra som vilken fyrbent hund som helst.

Duncan har flera rullstolar men han tycker inte om någon av dem och går hellre utan.

Förutom att han saknar bakben föddes Duncan med ett hjärtfel och två gånger har hans hjärta stannat. Duncan bor på Panda Paws Pack & family, ett räddnings och rehabiliteringscenter för djur.

På grund av hans sjukdomshistoria så vill de inte adoptera bort honom utan ger honom ett så bra liv som möjlig där. Två gånger har Duncans hjärta stannat men personalen har lyckats  återuppliva honom med hjälp av hjärtkompressioner. Det är väldigt få hundar som överlever ett hjärtstop, Duncan har gjort det två gånger, vilket mirakel!

Duncan är ett riktigt energiknippe som älskar att springa omkring och han sitter sällan stilla. Han galopperar fram på sina framben och håller balansen med hjälp av svansen kroppens bakdel. Han har övat upp sin balans så pass mycket att han till och med kan uträtta sina behov utan hjälp.

Här kan du se en video på hur skickligt och snabbt Duncan tar sig fram:

DELA detta om du också tycker att Duncan är en riktig kämpe som bevisar att ingenting är omöjligt!

Djurbibeln står på djurens sida.