Dykare i gummibåt möts av 40 ton tung val – tar upp kameran och inser det ofattbara

Knölvalar är ett helt enorma däggdjur. De mäter ungefär 15 meter och väger runt 36 ton – ungefär lika tung som 24 vuxna flödhästar (!). 

Men detta var inget som stoppade den enorma valen i den här videon. I stället bjöd den oss på en helt fantastisk show när den hoppade upp ur havet utanför Sydafrikas kust nyligen, skriver Bored Panda

De helt fantastiska bilderna är tagna i Indiska oceanen vid kusten Mbotyi. Dykaren Craig Capehart ska ha suttit bredvid i en gummibåt när knölvalen plötsligt uppenbarade sig. Uppskattningsvis vägde den runt 40 ton. 

”Det verkar som att en inspelning av en vuxen knölval som hoppar upp helt i vattnet aldrig tidigare gjorts! En mycket sällsynt händelse. Man har sett delfiner och till och med vithajar hoppa upp ur vattnet tidigare, men det här är första gången för en vuxen knölval”, skriver Craig i beskrivningen till videon på Youtube. 

Visst är naturen fascinerande och fängslande? Dela om du också tycker det är just för anledningar som detta som vi människor måste ta hand om vår planet!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.