Dykarens modiga räddningsaktion förtjänar alla likes i världen.

Jag blir så trött på att vi människor behandlar våra hav som en slags soptipp. Att folk kan slänga skräp, kemikalier och andra sopor i havet övergår mitt förstånd. Men samtidigt måste man också lyfta fram alla positiva exempel som finns, som de här killarnas smarta uppfinning för att rensa upp olja från världens hamnar.

Men det finns fler hjältar som är varenda like i världen. Den här djuphavsdykare och hans team stötte på en valhaj när de var nere i det stora blå. De såg att något inte stod rätt till och närmade sig försiktigt för att ta reda på vad det var som hade hänt. Det visade sig att en stor fiskelina hade slingrat sig runt den stora valhajen och börjat orsakat stora skador på kroppen.

Ingen visste hur länge linan plågat hajen, men dykarna kände sig tvungna att göra något för att hjälpa honom. En av dykarna hade med sig fickkniv och bestämde sig för att ge sig på en vågad räddningsaktion. Han visste inte hur valhajen skulle reagera, men inom loppet av 30 sekunder lyckades dykaren skära bort det tjocka repet och frigöra hajen. 

Det är verkligen fint att ge hur dykaren med respekt och skicklighet lyckas få bort varenda del av linan från den stackars valhajen. Och på något sätt kanske den kände att dykaren bara var där för att hjälpa honom, för den stora valhajen är helt lugn och gör inget för att skada dykaren. Känslan av att äntligen bli fri måste vara en skön känsla!

Här kan du se dykarens fantastiska räddningsaktion!

Trots att nedskräpningen av våra hav är deprimerande, så tycker jag det är väldigt viktigt att sprida vidare detta som en liten påminnelse om att det faktiskt finns många hjältar där ute!