Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Efter 12 år i en bur blev hunden Belle räddad. Den här historien rörde mig verkligen.

Belle blev räddad av organisationen Bianca Associado. När de först hittade henne var hon väldigt sjuk. Den låga perioden i fångenskap hade bland annat gjort att hennes muskler förtvinat så hon hade svårt att gå.

Belle hade grönstarr och var undernärd när hon blev hittad.

Belle1

 

Efter att hon fått vård av veterinärer på plats i Portugal fick Belle snart åka till sitt nya hem i Nederländerna. Där blev hon adopterad av Irene.

Hund

De två första månaderna var tuffa för Belle som fortfarande brottades med hälsoproblem. Hennes tänder var så dåliga att hon var tvungen att opereras och strax efter operationen fick hon en hjärtattack. Det var nära ögat. Men Belle visade sig vara en kämpe och hon överlevde!

Snart var Belle frisk nog att skaffa vänner.

hund 1

 

Och njuta av solsken för första gången!

hund sol

 

Den första tiden var Belle lättskrämd och blev rädd för minsta lilla ljud och rörelse och hon hade fortfarande svårt att gå och röra på sig. Gråstarren gjorde att hon var tvungen att opera bort ett öga. Men Belle kämpade på med tiden och med hjälp av sin nya familj vågade hon sig ut i världen.

hund upptäcka 1

 

Tyvärr drabbades Belle av grönstarr i sitt kvarvarande öga i januari 2015. Ögat gick inte att rädda. Men nu har Belle modet och självförtroendet att upptäcka världen på nya sätt med sina vänner.

hund upptäcka

 

Och hon älskar fortfarande solen!

Hund sol 2

 

Trots allt fick Belle det livet en hund förtjänar tillslut. Om du funderar på att köpa en hund var noga med att kolla upp var den kommer från. Dela om du också tycker alla hundar förtjänar att leva i frihet.

Se hela den inspirerande historien om Belle historien här.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna