Efter 2 minuter kan jag andas ut – men 14 sek räcker för att förstå varför detta ska delas vidare

När mjölkkossor inte längre kan producera någon mjölk eller föda några nya avkommor är deras liv över. Då väntar separation från familjen och en hjärtskärande slakt. Att kor också har känslor är ingenting som tas i beaktning och att deras liv blir inget annat än den som mjölkproducent åt oss människor. Men så behöver det inte vara – och så borde det inte vara.

Livets slutskede för en mjölkkossa borde i stället vara som Emmas.

I juli 2012 bestämde sig ett gäng djurvänner från Köln, Tyskland, för att göra något åt den meningslösa slakten av mjölkkossor. De anser att kor förtjänar ett liv i frihet och harmoni efter att ha varit oss människor till lags under så många år. Emma är en av alla kor som nu får uppleva ett annat liv än det som var tänkt för henne.

kossan1
Youtube

Hon var, precis som alla andra kor, vettskrämd och otröstlig när hon separerades från sina barn och vänner vid den gård hon vuxit upp. Tårarna föll nerför hennes kind – och hon hade ingen aning om var hon var på väg. Men det var inte i djurhimlen hon skulle hamna, som så många andra före henne.

kossan2
Youtube

I stället hämtades Emma upp av djurvännerna från Köln. Där lever hon nu ett harmoniskt och kravlöst liv tillsammans med sin nya familj. 

kossan4
Youtube

För fler bilder från gården där Emma nu lever, och för att veta mer om djurvännerna på ”Cow Rescue Rhein-Berg – Sanctuary for Animals”, kan du se klippet här nedanför.

En kossas liv är inte meningslöst bara för att den slutar producera mjölk. Alla djur har känslor och alla djurs liv är lika mycket värt. Det tycker jag vi påminner alla om genom att dela vidare historien om Emma – och för att uppmärksamma att det faktiskt finns människor som gör allt för djurens bästa.