Efter 53 år av plågor på cirkus: Här återförenas elefanten med sina systrar i friheten.

Elefanten Rhea har inte haft det lätt i livet. I 53 långa år har hon utnyttjats på en cirkus och tvingats göra konster inför publik. Men nu är hon äntligen fri. Dessutom har hon återförenats med två väldigt kära vänner.

Igår publicerade Wildlife S.O.S. bilder från Rheas sista resa som fånge. I 53 år har hon rest runt med en cirkus och plågats för att lyda. Men nu är hon fri.

Bildkälla

01

Hon kommer spendera resten av sitt liv i Wildlife S.O.S. räddningscenter där hon kan ströva fritt, äta bananer och vila. Men det bästa av allt? Rheas två ”systrar” och bästa vänner Mia och Sita bor redan på räddningscentret. De räddades redan i november 2015.

Bildkälla

02

När Mia och Sita räddades visste inte Rhea om hon skulle få se dem igen. Som ni säkert vet så har elefanter väldigt bra minne – och Rhea har inte glömt bort sina vänner. Hon måste ha saknat dem oerhört.

Bildkälla

03

När de tre elefanterna möts känner de igen varandra direkt.

Bildkälla

04

Under tiden i fångenskap har de fått ett väldigt starkt band till varandra. De har varit varandras enda trygghet i en skrämmande värld.

Nu får de äta sin första måltid tillsammans på mycket länge.

Bildkälla

06

Jag blir så glad när jag tänker på vilken fina framtid dessa tre vänner har tillsammans nu. De behöver aldrig mer skiljas åt. Och aldrig mera stå på en scen i en cirkus.

Bildkälla

05

I filmen här nedan kan du se när räddningsarbetarna tar bort Rheas bjällror runt halsen. Vilket underbart ögonblick!

Alla elefanter förtjänar att leva i frihet. Vilda djur hör inte hemma på cirkus!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.