Efter älskade Esthers död: Nu vill Bagge hjälpa hemlösa hundar.

Nu har det gått en vecka sedan Anders Bagge tvingades ta det svåra beslutet att ta bort sin älskade vän Esther. – Hon betydde så oerhört mycket för mig, som alla hundar för deras ägare. Jag hade med henne överallt, hon låg under bordet under auditionerna i Idol, och i min loge under fredagsfinalerna, säger han enligt Aftonbladet.

Den senaste veckan har Anders varit hemma mycket, städat upp Esthers leksaker och gråtit. Han berättar att det får ta den tid det tar nu. Många vänner har hört av sig och beklagat sorgen, en del av dem är vänner som har Anders inte hört av på flera år.

För att hylla Esther ska Anders nu starta en ny stiftelse i samarbete med ett försäkringsbolag.

– Den kommer heta Estherstiftelsen, det är lite arbete kvar med det. Men jag har tänkt mycket i helgen, jag har bestämt mig för att hjälpa utsatta djur. Jag hjälpte ju Esther lite över det extrema efter att hon hoppade in i helikoptern, jag lade ner ett års tid på att hon skulle bli frisk, det var värt varenda sekund.

Helikopterolyckan 2010 vände upp och ned på hela Anders liv då han var nära att förlora Esther alldeles för tidigt. En helikopter landade på hans gräsmatta och Esther reagerade genom att hoppa nästa två meter upp i luften, och rakt in i helikopterns rotorblad. Hon fick halsen avskuren men överlevde mirakulöst.

När Esther levde la Anders allt fokus på henne, men nu när hon är borta vill han hjälpa fler hundar. Han planerar att ta in hemlösa hundar i sitt hem, och planen är även att det ska bli i ett nytt tv-program.

– När Esther blev sjuk gillade hon inte andra hundar så jag kunde inte ha fler då. Men på sikt blir det kanske sex-sju hundar, det finns ju plats i huset så det är bara att dra in dem. Finns det hjärterum, berättar Anders för Aftonbladet.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.