Efter flera års kamp. Nu får 7-åringen ta med sin servicehund till skolan.

Man brukar säga att hunden är människans bästa vän och i fallet med Pitbullterriern Stevie och den CP-skadade 7-årige Anthony Merchante är det verkligen sant. När Anthony får ett anfall är det Stevie som kallar på hjälp. Ändå fick servicehunden inte följa med pojken till skolan. Under flera år har familjen kämpat för att Stevie ska få vara med Anthony i skolan och nyligen fick de äntligen rätt. Det arbete som servicehundar som Stevie gör är ovärderligt, den här hunden är verkligen en hjälte.

När CP-skadade Anthony får ett anfall eller drabbas av andnöd så finns servicehunden Stevie där vid hans sida för att snabbt uppmärksamma vårdarna om att Anthony är i behov av hjälp. Stevie har stenkoll på Anthonys hälsotillstånd och ser ofta de illavarslande tecknen innan någon annan gör det.

1200x630_pitbull

Trots detta fick inte servicehunden följa med pojken till skolan i Kalifornien. I två år har familjen kämpat för att få rätt till att ta med hunden dit men först nu har de fått igenom sin önskan.
”Jag känner mig alltid jättetrygg när han är tillsammans med hunden för jag vet att Stevie hämtar hjälp om det behövs,” säger Anthonys mamma Monica Alboniga till Miami Herald.

”När Anthony får kramper börjar Stevie skälla och hämta oss. Sedan skyndar han tillbaka till Anthony och stannar hos honom.”

Skärmavbild 2015-09-11 kl. 15.22.55

För Anthonys mamma har livet blivit mycket enklare sedan den specialtränade pitbullterriern blev en del av familjen.
”Han har förändrat vårt liv” säger Monica som är oändligt tacksam över hundens insats.

Skärmavbild 2015-09-11 kl. 15.24.07

Det är omöjligt för Monica att ha full uppsikt över Anthony hela dygnet så Stevies jobb är ovärderligt.

Skärmavbild 2015-09-11 kl. 15.25.24

”Han är en fantastisk hund. Han är söt och lydig. Han är helt enkelt bäst” säger Monica Alboniga.

Här kan du se filmen om Stevie och Anthony:

Källa: Youtube, Miami Herald.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.