Efter katastrofen i Texas: Hjältarna trotsar stormen för att rädda djuren som blev kvar

Houston i Texas, USA, har drabbats av en katastrofal storm som gjort tiotusentals människor hemlösa och kostat fem människor livet.

Stormen har orsakat svåra översvämningar och tvingat många människor på flykt. Tyvärr har många av dem lämnat sina husdjur kvar och jag sett många hjärtskärande bilder på hjälplösa hundar som lämnats att dö i vattnet. Men det finns hopp också.

Några djurvänner har nämligen gett sig ut på de översvämmade gatorna i Houston för att rädda djuren som blev kvar.

Just nu pågår vad som kan vara den värsta översvämningen som Texas någonsin drabbats av. Vattenmassorna förstör hem och gator och folk tvingas evakuera sina hem för att ha en chans att överleva, men i paniken glömmer de bort sina husdjur. 

Den här hunden var fastkopplad vid en stolpe, utan någon chans att fly på egen hand. 

Foto: Ruaridh Connellan

Men än är inte allt hopp ute för dessa hundar. 

I morse delade Betty Walter med sig av en underbar bild på facebooksidan Love What Matters. Hon tog hjälp av sina grannar för att rädda alla hundar som blivit kvar i grannskapet. De fyllde hela sin båt med 21 hundar, det blev så tungt att människorna fick vada vid sidan om båten så att den inte sjönk.

© Facebook/Love What Matters

Bilden har fått över 100 000 gillamarkeringar på bara några timmar, och i kommentarsfältet skickar fler djurvänner in bilder på sina räddningsaktioner.

© Facebook/Love What Matters

Det är så härligt att se när dessa hundar räddas!

Även katter har flyttats med båt (eller på axlar) från översvämningen.

© Facebook/Love What Matters

Jag blev så ledsen när jag läste om alla hundar och katter som lämnats kvar efter översvämningen. Men nu blir jag varm i hjärtat när jag ser att många av dem får hjälp!

Stort TACK till alla frivilliga som gör detta!

Djurbibeln står på djurens sida.