Efter polishunden Diesels död i Paris: Nu utvecklar Ryssland skyddsvästar för hundar.

Den 18 november dog polishunden Diesel i ett polisingripande mot lägenhet i Paris där tre misstänkta terrorister befann sig. Hundratusentals människor hyllade hennes insats efteråt, och många blev upprörda över att en oskyddad hund skulle behöva gå först in en lägenhet där terrorister befann sig.

Diesels insats kanske räddade polisernas liv, men det är ändå tragiskt att hon skulle behöva dö.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Sjuåriga Diesel dog i Paris denna morgon. Hon ska ha varit först in i en lägenhet i Saint-Denis där tre misstänkta…

Posted by Newsner Djur on den 18 november 2015

Nu har ett företag i Ryssland utvecklat en väst för att skydda polishundar, skriver Daily Mail.

Bildkälla

vast

Västen består av två delar och skyddar både kropp och nacke på hunden. Den kan även byggas ut för att skydda ansiktet och benen. Den har designats av ett företag i St. Petersburg och ska användas för att skydda polishundar i tjänst.

Bildkälla

hund-vast

Ryssland har tidigare visat sitt stöd till det franska folket efter terrorattacken i Paris. Efter Diesels död skickade de en ny polishund till Frankrike som en symbol för solidaritet med det franska folket. Valpen har fått namnet Dobrynia och är två månader gammal.

Bildkälla

valp

Jag tycker att det borde vara självklart att polishundar bär väst vid ingripanden där de riskerar att skadas. Jag hoppas att dessa västar kommer användas överallt i framtiden!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna