Efter regeringens rävspel: Nu stänger tjurfäktningsarenan på obestämd tid

Tjurfäktning är en av de mest populära underhållningsformerna i Madrid och lockar tusentals besökare från hela landet varje gång. Men regeringen är inte lika förtjusta i aktiviteten som många av spanjorerna. Nu har de kommit på en anledning för att hålla arenan stängd. 

I över 80 år har människor rest från hela världen för att se matadorer möta tjurar i en vild och många gånger blodig fight inne på arenan The Monumental de las Ventas i Madrid. I sommar blir det dock tyst inne på arenan, som annars tar in 23 000 personer. 

The Monumental de las Ventas, är Spaniens största och världens nästa största arena för tjurfäktning, men då Madrids regering anser att arenan inte uppfyller de säkerhetskrav den bör har de valt att stänga arenan efter nästa söndag, på obestämd tid. 

Foto: Wikimedia Commons

Beslutet stöttas dock inte av de professionella branschmänniskorna, som inte förstår vad som måste göras på arenan. De menar att regeringen letat efter en ursäkt för att hålla arenan stängd, men att anledningen inte är befogad, det berättar spanska El Mundo

Vad som skapar fler protestanter är det faktum att arenan stänger på obestämd tid, detta för att regeringen inte vill finansiera den renovering som behövs för att arenan ska uppfylla säkerhetskraven. Förutom att stärka arenans säkerhet så innebär det att anpassa den för folk med funktionshinder. 

Madrids regering sätter stopp för tjurfäktningen på arenan i sommar. Dela gärna om du tycker att det är rätt och vill att tjurfäktning förbjuds. 

 

 
 

Läs mer om...