Efter skräckdygnet: Nu har Loke återförenats med sin matte.

Ester Hoffmann von Schantz var på genomresa mellan Östersund och Sandviken. När husvagnssemestern tillfälligt avbröts för en matbit i Sundsvall försvann hennes älskade vän Loke spårlöst. En dag senare har Loke återfunnits – tack vare engagerade djurvänner. Det skriver Sundsvalls Tidning.

När Ester stannade till i Sundsvall för att äta lämnade hon Loke i husvagnen eftersom luften var svalare och bättre där inne. Men bedrövelsen när hon återvände för att titta till sin älskade vän var obeskrivlig.
– Vi stannade till och jag låste högst tillfälligt in honom i husvagnen eftersom temperaturen där är bättre. När vi kom ut igen var husvagnsdörren öppen och han var försvunnen. Pallen som man kliver ned på från husvagnen måste ha stått för nära dörren och han lyckades på något sätt låsa upp dörren under den korta tid vi var inne på Max, säger hon till ST.

Så fort Ester insåg vad som hänt inleddes ett febrilt sökande som pågick under hela natten – utan lycka. Lyckligtvis hade en hjälpsam främling lagt upp en bild på Loke för att hitta hennes ägare. Inlägget spreds snabbt av mängder av djurvänner. Några som hjälpte till var Sundsvalls djurhem.

Dagen efter fick Ester ett samtal. Loke var återfunnen och i säkra händer. Det var bara att åka till Banvallen i Sundsvall för att hämta upp hennes älskade vän.
– Vi känner ju inte någon i Sundsvall så att så många engagerat sig är ju helt fantastiskt. Fantastiskt fint gjort. Jag vill rikta ett stort tack till alla som engagerat sig i detta. Efter vad som närmast kan beskrivas som ett skräckdygn är Loke äntligen tillbaka, även om han fortfarande är mycket trött, säger Ester till ST.

Försvunna hunden Loke är har återförenats med sin matte!

Publicerat av Sundsvalls Tidning – ST.nu den 7 juni 2016

Slutet gott, allting gott! Gilla gärna om du också blir glad av att se denna återförening.