Ekorrungen flyr ur det brinnande huset och kollapsar vid brandmannen. Det han gör då är så vackert!

Brandmän som åkt på ett larm om ett brinnande hus i North Carolina fick sig en oväntad överraskning när de arbetade med att släcka den övertända familjevillan. En liten ekorrunge kämpade sig ut från vinden i den eldhärjade villan och kollapsade framför fötterna på en brandman. Men hans snabba agerande får mig att vilja krama honom <3  

Händelsen inträffade den 11 september, så när larmet gick på brandstationen var brandmännen i full färd med att närvara vid en minnesceremoni för att hedra alla de som dog vid terroristattentatet som inträffade för 14 år sedan. Men när sirenerna började tjuta och de visste att det handlade om en familj som var i livsfara avbröt de minnesstunden för att rycka ut.

Folk i närheten, och grannar, lyckades rädda paret som låg och sov och var omedvetna om att deras hus stod i lågor.

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 13.41.55

Men kvar i elden och röken fanns en liten kämpe som inte var beredd att ge upp riktigt än. När brandmännen bekämpade eldhärden kom nämligen en liten ekorrunge rusande från husets rökfyllda vind. Den hade kämpat sig ut från det brinnande huset och kollapsade framför fötterna på en av brandmännen.

”Han kröp ut ur vinden, nedför verandan men tog sig inte längre, han hade fått i sig rök” säger brandmannen Chris Haynes till den lokala tv-kanalen WBTV.

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 13.52.47

Källa: David Whisenant/WBTV

Brandmannen som snabbt förstod att situationen för den lilla krabaten var allvarlig, skyndande att lyfta upp ekorren och satte på honom en liten syrgasmask.

”Vi gav honom syre för att rena hans lungor.” berättar brandmannen.

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 13.44.47

Tack vare brandmannens snabba agerande vaknade ekorrungen till liv igen och blev helt återställd. Så fort brandmännen såg att ekorrungen var okej så släppte de ut honom i skogen igen.

De här brandmännen visar att varje liv är värt att räddas, oavsett om det handlar om människor eller djur. Den här branden kunde ha slutat i en tragedi. Utan grannarnas modiga initiativ hade paret i huset inte kunnat räddas. Och brandmännens snabba inverkan räddade ekorrungens liv.

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 13.46.26

Tack vare modiga män och kvinnors insatser och osjälviskhet blir världen en lite bättre plats!

Källa: WBTV

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...